Antena Meniu Search
x

Marcaje speciale anti Covid-19 în stațiile de autobuz

Odată cu relaxarea restricţiilor de circulaţie, autorităţile din Iaşi caută soluţii pentru a reduce cât de mult posibil riscul de infectare cu noul coronavirus.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 15:45

Vezi și
  • Călătorilor le va fi măsurată şi temperatura.
  • Nu vor avea voie să urce nici cei fără mască de protecţie.

Începând de ieri în staţiile autobuz şi tramvai din Iaşi au apărut marcaje noi, care au scopul de a proteja călătorii.

Prin noile măsuri, autorităţile din Iaşi au vrut să atragă atenţia cetăţenilor, în speranţa că astfel vor înţelege mesajul şi vor păstra distanţa. De altfel, desenele de pe asfalt au mai mult un rol informativ, oamenii nefiind obligaţi să stea în respectivele perimetre.

Mihai Chirica primar Iași: Nu există un cadru de legalitate care să spună că este interzisă depăşirea bulinei. La început nu o să le observe, după care o să primească o informaţie suplimentară de la cei de pe peron, până când toată lumea le va respecta. E făcută în sprijinul lor.

Mai mult, călătorilor le va fi măsurată şi temperatura, înainte de a urca în autobuz sau tramvai. Vor putea circula cu mijloacele de transport în comun doar cei a căror temperatură nu depăşeşte 37,5 grade Celsius.

Nu vor avea voie să urce nici cei fără mască de protecţie. Vor rămâne însă în continuare curse speciale pentru cadre medicale şi bătrâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Marcaje speciale anti Covid-19 în stațiile de autobuz