Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marea Neagră, un coş de gunoi pentru turişti. Printre stânci, sute de kilogramte de gunoaie s-au strâns de câțiva ani

Avem doar patru plaje în topul mondial, iar asta din cauză că mulţi turişti confundă încă marea cu un coş de gunoi.

de Redactia Observator

la 10.06.2018 , 20:33

Avem doar patru plaje în topul mondial, iar asta din cauză că mulţi turişti confundă încă marea cu un coş de gunoi. Câteva zeci de kilograme de sticle, pungi de plastic, peturi şi cutii metalice au strâns astăzi voluntarii dintr-un colţ de litoral. Nu doar de pe nisip, ci şi din apă. Sunt resturi care nu dispar în secole şi care ne sufocă în fiecare vară

Cu răbdare şi multă atenţie, scafandrii au strâns, în doar o oră, peste 30 de kilograme de deşeuri - gunoaie aruncate de turişti direct în mare, în apropierea digului de pe plaja Modern, din Constanţa.

Misiunea a continuat şi pe uscat. Printre stânci, gunoaiele s-au strâns de ani buni. De la pungi de gunoi, de seminţe, la peturi, la doze, la fire de undiță.

Vezi și

Orice deşeu, oricât de mic este, pune în pericol atât flora cât şi fauna din mare. Şi, de asemenea, chiar şi viaţa turiştilor şi buna dispoziţie de la mare.

Uniunea Europeană propune eliminarea definitivă a articolelor din plastic de unică folosință. În fiecare an, pe glob, peste 320 de milioane de tone de plastic ajung în mări şi oceane. Dacă vom continua în acelaşi ritm, până în 2050 vom avea în ape mai multe gunoaie decât peşti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Marea Neagră, un coş de gunoi pentru turişti. Printre stânci, sute de kilogramte de gunoaie s-au strâns de câțiva ani