Antena Meniu Search
x

Marele actor Mişu Fotino, condus pe ultimul drum

Lacrimile au curs astăzi în loc de aplauze. Astfel şi-a încheiat Mişu Fotino rolul pe pământ. Marele actor, în vârstă de 83 de ani, a fost condus pe cel din urmă drum de familie, prieteni, colegi de scenă dar şi de spectatori.

Vezi și

În urma lui rămân amintirile celor care l-au aplaudat măcar o dată-n viaţă.

În ultimele sale ore pe pământ, Mişu Fotino s-a întors la Teatrul Naţional. Sala în care a fost depus trupul neînsufleţit a fost înţesată de chipuri cunoscute. Radu Beligan, Marin Moraru sau Mitică Popescu au venit să-şi ia rămas bun de la bunul lor prieten şi coleg.

Omul Mihai Fotino este mai puţin cunoscut. Suntem prieteni de 50 de ani de când am debutat la TNB.

Printre lumânările care pâlpâiau firav, două chipuri plânse îl vegheau. Soţia şi fiica, mute de durere, nu s-au clintit o clipă de la căpătâiul lui. În timp ce lacrimile le udau obrazul, îşi ţineau mâinile strânse, ca într-o rugăciune. În jurul lor, ceilalţi se temeau parcă să respire.

Cea din urmă reprezentaţie a lui Mişu Fotino nu s-a terminat cu ropote de aplauze, aşa cum l-a obişnuit publicul, ci cu râuri de lacrimi.

Moartea fireşte e un lucru normal cu care toţi suntem datori dar pentru un actor cu atâtea şi atâtea şi atâtea vieţi pentru bucuria dumneavoastră ar mai fi putut să ne însenineze o seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Marele actor Mişu Fotino, condus pe ultimul drum