Antena Meniu Search
x

Maşini distruse în accidente în Europa sunt reparate şi vândute ca noi în România. RAR a respins unul din patru autoturisme second hand

Nici uraganul nu-i poate opri pe samsarii români! Au inundat piaţa cu maşini distruse de uraganele din Statele Unite sau de accidente grave, în Europa.

Vezi și

Nici uraganul nu-i poate opri pe samsarii români! Au inundat piaţa cu maşini distruse de uraganele din Statele Unite sau de accidente grave, în Europa. În alte ţări, ar fi casate pe loc. În România, autoturismele sunt reparate şi scoase la vânzare. Iar goana după chilipiruri îi face pe şoferii români să cumpere epave refăcute, fără să le verifice. Aşa se face că la RAR unul din patru autoturisme de import este respins.

Aşa arăta, înainte să ajungă în România, această maşină distrusă total într-un accident din Belgia. Şi aşa arată acum, pusă la vânzare în ţara noastră. "După această daună, maşina a fost scoasă la licitaţie şi practic ea a fost vândută şi a reparat.o, apoi vândută în ţară. O avem vândută în mediul online ca maşină nouă.", explică Răzvan Pavel director site verificări auto.

Şi nu e singura. Din cele 400.000 de autoturisme la mâna a doua înmatriculate în România doar anul acesta, peste jumătate au suferit daune chiar şi de zeci de mii de euro, ascunse sub reparaţii superficiale. 

Autorităţile iau în calcul ca maşinile cu elementele de siguranţă grav afectate să nu mai poată reintra în circulaţie, chiar dacă au fot reparate. 

Registrul Auto Român se confruntă acum cu un fenomen nou. Sute de maşini inundate în urma uraganelor care au lovit Statele Unite au ajuns în România. Peste Ocean, legislaţia nu permite punerea lor în circulaţie. La noi, ele pot ajunge pe străzi, dacă trec de inspecţia tehnică. Unele probleme pot fi depistate şi cu ochiul liber. 

Preţul unei maşini care a trecut printr-o reparaţie majoră scade substanţial. Tocmai de aceea, mulţi samsari nu menţionează niciodată nimic despre daunele mai vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Maşini distruse în accidente în Europa sunt reparate şi vândute ca noi în România. RAR a respins unul din patru autoturisme second hand