Antena Meniu Search
x

Copiii românilor sunt cei mai predispuşi la sărăcie din întreaga Uniune Europeană

Avem cei mai mulţi copii săraci din toată Europa. O spun statisticile internaţionale, chiar astăzi, de Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor.

Vezi și

Avem cei mai mulţi copii săraci din toată Europa. O spun statisticile internaţionale, chiar astăzi, de Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor. Aproape jumătate dintre minorii din ţara noastră trăiesc la limita sărăciei, în case mici şi murdare, fără apă sau lumină. Câţiva au primit astăzi o rază de speranţă: au preluat puterea simbolic, pentru o zi. 

Florin are parapareză spastică. Încă de când s-a născut, a învăţat să lupte. S-a chinuit să meargă, s-a zbătut să meargă la şcoală, a înfruntat sărăcia, foamea şi frigul.

"Când era zăpada mare, îl duceam în spinare. Aşa, în spinare!", povesteşte mama băiatului.

Tot universul lui erau cei patru pereţi ai casei, curtea şi satul unde mergea la şcoală. Aceasta este casa unui copil din România: nu are mai mult de 8 metri pătraţi, dar de cele mai multe ori, în spaţiul acesta îngust se înghesuie o masă, un pat, soba la care se încălzesc şi încă 5,6 persoane.

Pe acelaşi subiect

Aproape jumătate dintre copiii din ţara noastră erau expuşi, anul trecut, riscului sărăciei şi excluziunii sociale. Cel mai mare procent din Uniunea Europeană, unde media este de două ori mai mică decât în România. Adică avem aproape două milioane de copii care nu au ce mânca, nu au haine, rechizite sau nu pot merge la şcoală. 

Florinel a ajuns în Bucureşti, pentru prima dată. Şi, pentru o zi, le-a luat locul adulţilor şi a luptat pentru drepturile copiilor. 

Unii copii au fost prezentatori de ştiri, alţii au preluat paginile de Facebook ale instituţiilor publice sau au participat la şedinţa Primăriei Sectorului 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Copiii românilor sunt cei mai predispuşi la sărăcie din întreaga Uniune Europeană