Antena Meniu Search
x

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, menținându-se măsurile impuse și până acum

De mâine, starea de alertă se va prelungi cu încă 30 zile. Practic, suntem de trei luni "în alertă" după alte două luni de stare de urgenţă. Ne aşteptam, totuşi, ca la mijlocul lunii iulie să avem parte de mai multe relaxări, însă nu va fi aşa. Măsurile în vigoare până acum se vor menţine pentru cel puțin încă o lună. 

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 16.07.2020, 21:06

Vezi și
  • Competițiile sportive pot fi organizate, dar fără spectatori.
  • Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în transportul public și în spațiile închise.

Regulile ce trebuie respectate de mâine nu sunt noi, însă exerienţa ultimelor zile ne arată că mulţi poate le-au uitat. Purtarea măştii va fi în continuare obligatorie în spaţiile închise, în magazine, în mijloacele de transport în comun, dar şi la muncă. 

Încă o lună vor fi interzise adunările publice, mitingurile sau evenimentele publice în spaţii închise. Nu vom putea face sport în grupuri mai mari de 10 persoane, iar la evenimentele private, precum aniversările spre exemplu, pot participa 20 de invitaţi dacă se ţin în interior şi maxim 50 dacă se organizează afară. 

Sunt permise, în schimb, cu respectarea regulilor sanitare şi de distanţare fizică, slujbele, competiţiile sportive fără spectatori sau evenimente culturale în aer liber cu maximum 500 participanţi care trebuie musai să stea pe scaune, la o distanţă de doi metri unul de celălalt. 

În spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, emis în temeiul art. 13 şi art. 71 alin. din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, menținându-se măsurile impuse și până acum