Antena Meniu Search
x

Măsurile propuse pentru data de 15 mai: termometre în firme, măsuri de igienă și deplasări limitate

Starea de urgenţă se încheie în curând, dar nu ştim ce ne aşteaptă de când intrăm în starea de alertă. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat doar câteva dintre măsurile care ar putea fi impuse.

de Redactia Observator

la 09.05.2020, 11:30

Vezi și
  • Autoritățile pregătesc un nou pachet de măsuri
  • Relaxarea din 15 mai se va face treptat

În primul rând, firmele care au mai mult de 50 de angajaţi şi care se vor întoarce la muncă sunt nevoite să își decaleze programul de lucru. Acestea vor fi obligate să se doteze cu termometre digitale, pentru a verifica temperatura angajaţilor sau a clienţilor magazinelor.

De asemenea, se vor lua măsuri și în cazul saloanele de înfrumuseţare care trebuie să facă frecvent dezinfecţie și curăţenie.

Știm că au existat mai multe controverse legate de părăsirea localităților. Iată că, ministrul de interne a precizat că putem să ieșim din localitate doar în anumite condiții care trebuie implementate de Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Încă se discută dacă vom mai avea sau nu nevoie de declarația pe proprie răspundere. Chiar dacă ieșim din starea de urgență după 15 mai, nu se va putea merge pe stadion și nici nu se vor putea face nunți cu 200 de persoane.

De asemenea, ar putea fi ridicată carantina unor localități, vorbim de orașul Suceava și Țăndărei până la sfârșitul lunii. Dacă vor fi și alte măsuri incluse vom vedea astăzi, când va fi publicat întreg pachetul de propuneri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Măsurile propuse pentru data de 15 mai: termometre în firme, măsuri de igienă și deplasări limitate