Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Maternitatea din Mangalia, donată de Regina Maria a României, scoasă la vânzare pe un site de anunțuri: "Se prezintă în stare bună"

Maternitatea din Mangalia e scoasă la vânzare pe un site de anunţuri. Nu, nu e o glumă. Vă spun şi preţul: două milioane şi jumătate de euro. Atât cere proprietarul, o casă de avocatură care a primit-o drept onorariu de la Crucea Roşie.

De Andreea Filip la 24.02.2021, 20:27
Vezi și
  • Cine vrea să cumpere o maternitate are acum ocazia
  • Maternitatea din Mangalia, vândută cu totul pe internet
  • Clădirea, intrată în posesia unui cabinet de avocatură

"Vând imobil situat pe faleza municipiului Mangalia, central, în zona de hoteluri. Momentan, se desfăşoară activităţi medicale. Preţul: două milioane 550 de mii de euro"

Cei care intră pe un site de anunţuri cu greu şi-ar imagina că anunţul postat, la secţiunea Imobiliare, promovează vânzarea Maternităţii din Mangalia. Şocaţi sunt şi oamenii din oraş. 

Eu zic că un oraș fără maternitate nu e oraș. Sunt atâția copii, atâtea mămici, viitoare mămici.

Ozghiun Menabit, consilier local Mangalia: Spitalul Mangalia este la fel de important pe timpul verii cum e Spitalul de Urgență din București. Orice toxinfectie alimentară întâmplată la copii... sunt aduși aici la secția de pediatrie. 

În aceeași clădire scoasă la vânzare este și serviciul de ambulanță, singură unitate care deservește stațiunile de pe litoral pe o rază de 30 km în timpul sezonului estival.

Cum a ajuns Maternitatea din Mangalia la vânzare pe internet

Cum a ajuns ca această clădire, dăruită Crucii Roşii de însăşi Regina Maria a României, să fie vândută ca un simplu bun imobiliar? Naţionalizată în anii comunismului, a fost retrocedată proprietarului de drept abia după un proces cu primăria, care a durat zece ani. Crucea Roşie nu a putut să-şi intre în drepturi. Fără bani pentru a plăti onorariul avocatului, a renunţat la imobilul câştigat, iar firma de avocatură a devenit noul proprietar. 

Ozghiun Menabit, consilier local Mangalia: A fost executată silit Crucea Roșie de către firma de avocatură pe care a avut-o în timp ce s-a judecat cu noi.

Chiar dacă îşi va găsi cumpărător pe Internet, spitalul nu va putea fi transformat peste noapte în hotel. 

Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia: Oricine ar fi proprietar acolo are obligația să păstreze zece ani de zile destinația inițială a imobilului. 

Au trecut deja patru ani de la decizia instanţei

Practic, mai sunt doar şase ani în care spitalul mai poate funcţiona. Dar nu oricum. 

Dragoş Angelescu, viceprimarul Mangaliei: Legea spune că noul proprietar poate solicita autorității locale o chirie. 

Dar Primăria din Mangalia a fost rău-platnică în ultimii ani. Cât timp a fost proprietară, Crucea Roșie nu a reușit să încaseze niciun euro drept chirie de la autorităţile locale. Astfel că e greu de crezut că aceeaşi primărie va putea să cumpere clădirea, mai ales că, între timp, noul proprietar a crescut preţul. Acesta nu a dorit să comenteze vânzarea maternităţii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Maternitatea din Mangalia, donată de Regina Maria a României, scoasă la vânzare pe un site de anunțuri: "Se prezintă în stare bună"