Antena Meniu Search
x

Foto Medic din Botoşani, răpus de coronavirus. Deşi se pensionase, mergea la spital să trateze pacienţii din lipsă de personal

Doliu în lumea medicală, după ce un doctor din Botoşani a fost răpus de coronavirus. Deşi se pensionase, bărbatul oferea suport voluntar, fiind singurul medic ginecolog din respectiva unitate spitalicească. El fusese depistat pozitiv la începutul lunii, dar cum starea lui de sănătate s-a degradat, omul nu a mai putut fi salvat de către colegii săi.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 28.12.2020, 14:38

Medicul fusese depistat pozitiv la începutul lunii
Mihail Ţurcanu, în vârstă de 67 de ani, a pierdut lupta cu coronavirusul - Federația ''Solidaritatea Sanitară'' din România via Facebook
  • Un alt medic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani a pierdut lupta cu coronavirusul
  • Starea de sănătate a bărbatului s-a degradat, după ce la începutul lunii fusese depistat pozitiv

Al cincilea cadru medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani a decedat ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2. Omul cu suflet mare, Mihail Ţurcanu pe numele său, fusese depistat pozitiv la începutul acestei luni. 

Deși se pensionase, omul în vârstă de 67 ani continua să vină la spital, din lipsa acută de personal. Practic, îşi continua activitatea fix în locul unde și-a desfășurat aproape întreaga carieră profesională, respectiv la Spitalul Orășenesc Săveni, în prezent secție exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani. 

Personal insuficient

Se pare că bărbatul continua să vină la spital mânat de faptul că era singurul medic ginecolog din respectiva unitate medicală. 

Din păcate, locul în care a profesat a ajuns să fie şi locul unde avea să fie confimat cu COVID. El a fost internat inițial în Secția de Infecțioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă  Botoșani, apoi după ce starea sa s-a înrăutăţit, a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă.

Potrivit presei locale, medicul suferea de mai multe afecțiuni cronice, inclusiv pulmonare și cardio-vasculare. Cu tot efortul colegilor, acesta nu a mai putut fi salvat şi a decedat în ultima zi de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Medic din Botoşani, răpus de coronavirus. Deşi se pensionase, mergea la spital să trateze pacienţii din lipsă de personal