Foto

Medic din Botoşani, răpus de coronavirus. Deşi se pensionase, mergea la spital să trateze pacienţii din lipsă de personal

De Andreea Anghel.
Publicat: 28.12.2020, 14:37.
Actualizat: 28.12.2020, 14:38

Doliu în lumea medicală, după ce un doctor din Botoşani a fost răpus de coronavirus. Deşi se pensionase, bărbatul oferea suport voluntar, fiind singurul medic ginecolog din respectiva unitate spitalicească. El fusese depistat pozitiv la începutul lunii, dar cum starea lui de sănătate s-a degradat, omul nu a mai putut fi salvat de către colegii săi.

Medicul fusese depistat pozitiv la începutul lunii

Mihail Ţurcanu, în vârstă de 67 de ani, a pierdut lupta cu coronavirusul

Federația ''Solidaritatea Sanitară'' din România via Facebook

Al cincilea cadru medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani a decedat ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2. Omul cu suflet mare, Mihail Ţurcanu pe numele său, fusese depistat pozitiv la începutul acestei luni.

Deși se pensionase, omul în vârstă de 67 ani continua să vină la spital, din lipsa acută de personal. Practic, îşi continua activitatea fix în locul unde și-a desfășurat aproape întreaga carieră profesională, respectiv la Spitalul Orășenesc Săveni, în prezent secție exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani.

Personal insuficient

Se pare că bărbatul continua să vină la spital mânat de faptul că era singurul medic ginecolog din respectiva unitate medicală.

Din păcate, locul în care a profesat a ajuns să fie şi locul unde avea să fie confimat cu COVID. El a fost internat inițial în Secția de Infecțioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani, apoi după ce starea sa s-a înrăutăţit, a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă.

Potrivit presei locale, medicul suferea de mai multe afecțiuni cronice, inclusiv pulmonare și cardio-vasculare. Cu tot efortul colegilor, acesta nu a mai putut fi salvat şi a decedat în ultima zi de Crăciun.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.