Antena Meniu Search
x

Medic de familie din Bacău, amendat pentru că ar fi "testat" pacienți de coronavirus cu un aparat neomologat

Un medic de familie din Bacău a fost amendat cu 2.000 de către Direcția de Sănătate Publică din județ, după ce și-a cumpărat un aparat cu termoviziune și a început să "testeze" pacienții de coronavirus, contracost. DSP i-a pus în vedere să nu mai folosească termenul de "testare/depistare COVID-19", mai ales că aparatul nu se încadrează în categoria dispozitivelor medicale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.03.2020, 11:32

Medic de familie din Bacău
Răzvan Mihai Oancea: "La fiecare consultație tai chitanță. Când unii nu au bani, le tai chitanța când vin cu banii" - jurnaldebacau.ro

Un medic de familie din Bacău a fost amendat cu 2.000 de către Direcția de Sănătate Publică din județ, după ce și-a cumpărat un aparat cu termoviziune și ar fi început să "testeze" pacienți de coronavirus, contracost. DSP i-a pus în vedere să nu mai folosească termenul de "testare/depistare COVID-19", mai ales că aparatul nu se încadrează în categoria dispozitivelor medicale.

Medicul de familie Răzvan Mihai Oancea s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei și interdicția de a mai folosit aparatul cu ajutorul căruia își "testa" pacienții de noul coronavirus, deși astfel de teste sunt făcute doar în laboratoare speciale.

Potrivit Jurnal de Bacău, fiecare consultație era taxată cu 50 de lei. Mai mult, bărbatul consulta "pe datorie", trecând pacienții datornici pe un caiet. "La fiecare consultație tai chitanță. Când unii nu au bani, le tai chitanța când vin cu banii", a declarat medicul de familie din Tătărăști. Toate consultațiile s-au efectuat la cabinetul său din Huruiești, unde pacienții erau aduși din toate satele cu mașina primăriei.

"Vă informam că urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti-punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform HGR 857/2011, art. 32k, în valoare de 2000 lei, şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului ‘camera de termoviziune’, deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale ‘înregistrare, avizare MS‘ şi a protocolului de utilizare a acestuia. De asemenea, i s-a pus in vedere medicului să nu mai utilizeze termenul de testare/depistare COVID-19", a precizat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Medic de familie din Bacău, amendat pentru că ar fi "testat" pacienți de coronavirus cu un aparat neomologat