Antena Meniu Search
x

Medicii și profesorii primesc salarii mărite

1 martie vine cu salarii mai mari pentru medici.

Vezi și

1 martie vine cu salarii mai mari pentru medici. Un specialist ar urma să primească aproape două mii de euro, în timp ce rezidenţii ar încasa aproape o mie şase sute de euro. Şi profesorii primesc bani în plus. Cu 20 la sută mai mult decât luna trecută.

Dragoş Garofil este medic specialist în chirurgie. La el, creşterea salarială nu va depăşi o mie de lei. Odată cu mărirea de salariu se plafonează şi sporurile: "În cazul specialităţilor care aveau sporuri mai mari, anatomie patologică, boli infecţioase, TBC, urgenţe, sporurile lor care ajungeau până la 100% cu siguranţă nu vor mai putea fi acordate."

În schimb, medicii rezidenţi sunt mulţumiţi. Au aşteptări la creşteri şi mai mari în luna următoare.

Cea mai mare creştere o vor resimţi medicii specialişti, care vor primi, din luna martie, un salariu de bază de 9.900 de lei, comparativ cu 3.500 de lei, cât primeau în decembrie. Adică o creştere cu 180%. Următorii pe lista măririlor sunt medicii rezidenţi de anii IV şi V. Dacă în luna decembrie primeau un salariu de bază de 2.700 de lei, din luna martie vor primi 7.300 de lei, cu 170% mai mult. 

Pe acelaşi subiect

Creşterile salariale nu sunt însă destul de consistente şi de motivante pentru toată lumea. Doamna Liliana este asistent medical şi va primi 500 de lei în plus, la salariu. Totuşi, autorităţile cred că măririle de salariu ne vor păstra mai mulţi medici în ţară.

Şi profesorii vor primi salarii mărite. Cu aproape 20%. Un profesor universitar cu o vechime între 10 şi 15 ani a încasat în decembrie un salariu brut de 4.858 de lei. În ianuarie, a primit cu peste o mie de lei mai mult. Iar din martie va ajunge la aproape 7.300 de lei brut.

Iar un asistent universitar cu o vechime mai mică de zece ani va încasa, în martie, cu 1.400 de lei mai mult decât în decembrie 2017. 

Cei care au doctoratul primesc şi o indemnizaţie de 950 de lei. Este a doua creştere salarială din acest an pentru medicii şi profesori. În ianuarie, au mai avut parte de o mărire de 4%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Medicii și profesorii primesc salarii mărite