Antena Meniu Search
x

Mărțișoarele îngheață pe tarabe, nevândute

Afară-i viscol, iar vântul bate şi în buzunarele vânzătorilor de flori şi mărţişoare.

Vezi și

Afară-i viscol, iar vântul bate şi în buzunarele vânzătorilor de flori şi mărţişoare. Închiderea şcolilor i-a lăsat fără grosul clienţilor, iar vremea rea le-a zdruncinat şi mai mult planurile. Oamenii se tem că vor rămâne şi cu marfa, dar şi cu datorii, după chiria pentru spaţiile comerciale, care a crescut chiar şi de 25 de ori.

Piaţa Romană, în centrul Bucureştiului. Este dimineaţă, ninge şi sunt -10 grade Celsius. Zeci de comercianţi de mărţişoare îşi mişcă încontinuu picioarele, ca să nu degere. Până şi marfa le-a fost acoperită de un strat subţire de zăpadă. Nici măcar poeziile inventate pe loc, ca să atragă clienţii, nu funcţionează.

Pentru fiecare zi în care îşi expune marfa în piaţă, un comerciant trebuie să achite 100 de lei Primăriei Capitalei. Cum au ajuns să scadă preţurile marţişoarelor şi până la un singur leu, ar trebui să vândă o sută pe zi, doar ca să-şi poată acoperi chiria.

La o staţie de metrou distanţă, în piaţa Universităţii, este un târg de mărţişoare. Aici, comercianţii au închiriat căsuţe de la primărie şi plătesc doar 500 de lei pentru 12 zile. Mai rău susţin că stau vânzătorii de flori.

Coşuleţele cu flori au fost reduse de la 50 de lei la 30 de lei bucata, iar lalelele şi freziile se vând cu un leu şi jumătate sau doi lei firul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mărțișoarele îngheață pe tarabe, nevândute