Antena Meniu Search
x

Medicul dat afară pe motiv că ar fi fost băut în spital s-a întrors în sala de oprație

Dat afară în urmă cu trei ani, pe motiv că ar fi fost băut în spital şi ar fi ratat o operaţie, medicul Constantin Fătu s-a întors de o lună la muncă. Tot la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi şi nu oricum. Spitalul îi va plăti şi salariul retroactiv. Aşa a decis instanţa care i-a dat dreptate medicului.

Vezi și

 Dat afară în urmă cu trei ani, pe motiv că ar fi fost băut în spital şi ar fi ratat o operaţie, medicul Constantin Fătu s-a întors de o lună la muncă. Tot la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi şi nu oricum. Spitalul îi va plăti şi salariul retroactiv.

Aşa a decis instanţa care i-a dat dreptate medicului. În timp ce fostul manager invocă o eroare a juristei spitalului în redactarea actului de concediere, actuala conducere susţine că doctorul nu era nici beat, nici în timpul serviciului.

Constantin Fătu Junior. Medic ginecolog la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. În urmă cu şase ani, conducea băut. În urmă cu trei, ar fi venit beat la serviciu. Era, spun colegii săi, de gardă.

S-ar fi închis în cabinet şi n-ar mai fi răspuns la apeluri. Doctorul Fătu neagă şi azi întregul incident.

Ginecologul a fost concediat. Trei ani mai târziu, s-a întors în spital. A contestat decizia în instanţă şi a câştigat.

Instanţa îşi motivează clar decizia. O decizie de sancţionare incompletă. "Curtea constată că aceasta nu conţine menţiunea obligatorie , respectiv "motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat în timpul cercetării disciplinare prealabile".

Fostul manager al spitalului explică - o simplă greşeală a juristei spitalului. Cert este că doctorul concediat acum 3 ani va primi chiar şi salarii retroactive. Dar va fi monitorizat atent de şefi.

Tot în România, în judeţul Constanţa, mai exact, o asistentă şi-a pierdut dreptul de a profesa, chiar şi ca voluntar, după ce o pacientă s-a împiedicat când a coborât din ambulanţă şi şi-a rupt piciorul. Femeia a murit câteva săptămâni mai târziu, dar legiştii au stabilit clar că fractura nu a avut nicio legătură cu cauza decesului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Medicul dat afară pe motiv că ar fi fost băut în spital s-a întrors în sala de oprație