Antena Meniu Search
x

Sindicaliştii acuză guvernul că vrea să acopere GĂURILE DIN BUGET cu trecerea contribuţiilor sociale doar în sarcina angajatului

"Guvernul şantajează sindicatele cu legea salarizării". Este concluzia sindicaliştilor care nu au reuşit să îl convingă pe premierul Mihai Tudose.

Vezi și

"Guvernul şantajează sindicatele cu legea salarizării". Este concluzia sindicaliştilor care nu au reuşit să îl convingă pe premierul Mihai Tudose să facă un pas înapoi în scandalul mutării contribuţiilor sociale. Sindicaliştii avertizează în continuare că salariile se vor micşora, iar România se va transforma, la nivel de angajaţi, în lada de gunoi a Europei. Cum Executivul nu cedează, vor continua protestele în stradă, iar disputa ar putea fi tranşată şi la Tribunal. 

"S-a încercat un şantaj împotriva părţii sindicale. Nu acceptaţi transferul, anulăm legea de salarizare existentă. E anormal.", susţine sindicalistul Bogdan Hossu. Este a treia zi consecutivă în care angajaţii din sectorul bugetar ies în stradă, în timp ce liderii de sindicat încearcă, fără succes, să ajungă la un numitor comun cu Executivul. 

"Este legat totul, nu poate aplica legea 153 fără transferul de contribuţii pentru că nu sunt bani.", afirmă liderul sindicatului Sanitas. Iar Bogdan Hossu adaugă: "De fapt, transferul de taxe nu face decât de la salariaţii cu niveluri relativ mici şi de la salariaţii din privat să ia o parte din bani, să acopere găurile din bugetul de stat. Calculele sindicale arată 100.000 de salariaţi cărora veniturile de la 1 ianuarie li se vor micşora."

Scandalul între Guvern şi sindicate a luat amploare după ce Liviu Dragnea a susţinut că legea salarizării nu poate fi aplicată fără mutarea contribuţiilor. 

Sindicaliştii mai acuză că măsură controversată a trecerii contribuţiilor integral la angajat nu a fost discutată atunci când s-a dezbătut legea salarizării. 

Un mititng de amploare este deja anunţat de sindicaliştii de la Sanitas care vor să iasă în stradă pe 19 octombrie.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sindicaliştii acuză guvernul că vrea să acopere GĂURILE DIN BUGET cu trecerea contribuţiilor sociale doar în sarcina angajatului