Antena Meniu Search
x

Mesele copioase de sărbători, risc de diabet pentru copii

Mesele bogate de sărbători pot aduce o mulţime de neplăceri, avertizează medicii. Iar unul dintre pericole este diabetul, boala secolului 21. Puţini ştiu însă că, în timpul iernii, creşte riscul de diabet mai ales la copii.

De Redactia Observator la 15.12.2019, 12:39
Vezi și

Mesele bogate de sărbători pot aduce o mulţime de neplăceri, avertizează medicii. Iar unul dintre pericole este diabetul, boala secolului 21. Puţini ştiu însă că, în timpul iernii, creşte riscul de diabet mai ales la copii. Preparatele tradiţionale pe care le mâncăm în această perioadă sunt bogate în zăhar şi grăsimi.

Un platou cu brânză, măsline, pâine integrală, dar şi legumele proaspete trebuie să-şi facă neapărat loc pe masa de sărbători.

Dacă sunt colorate şi aranjate cu imaginaţie, roşiile, castraveţii sau avocado îi atrag şi pe copii, cei mai predispuşi dintre noi la diabet în lunile de iarnă.

George Istrate, director: Este o perioadă care este foarte apetisantă pentru noi şi este important să înţelegem că este nevoie de moderaţie.

Este şi motivul pentru care tot mai mulţi părinţii apelează la nutriţionişti ca să facă o schimbare.

Lenke Iuhos, psiholog: Dacă se întâmplă să mâncăm prea mult sau să mâncăm o cantitate mare de dulciuri, în special zahăr, este bine să menţinem un echilibru, adică să consumăm şi legume şi fructe şi să nu uităm de activitatea fizică, care este necesară zilnic.

Mamă: Am reuşit să înlocuim zahărul cu fructe şi să mâncăm zahăr totuşi. Nu poţi să faci schimbări dramatice de la o zi la alta, să ajungem la trei, patru mese de zahar pe saptamână.

Ultima statistică arată că, în România, peste 3.000 de copii suferă de diabet zaharat. Iar cei mai predispuşi sunt copiii între 4 şi 6 ani şi 10 și 12 ani.

Pofta de dulciuri exagerată, setea permanentă şi senzaţia de oboseală sunt primele semne ale bolii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mesele copioase de sărbători, risc de diabet pentru copii