Antena Meniu Search
x

Video Meseria de tractorist se face azi pe combine de ultimă generaţie şi pe salarii de 2000 €. Tinerii sunt tot mai atraşi de munca în agricultură

Munca la câmp, azi, înseamnă combine digitalizate, dotate cu aer condiţionat, şi pentru lucrători, salarii de invidiat. Universitate Agronomică din Iaşi a înfiinţat chiar şi o specializare, iar locurile nu rămân niciodată neocupate. Toţi absolvenţii de până acum au fost angajaţi imediat.

de Redactia Observator

la 30.07.2021, 21:53

Vezi și

S-au dus vremurile în care munca pe combină însemna zgomot şi zdruncinături. Condiţiile de pe utilajele moderne sunt comparabile cu cele dintr-un birou. Daca inainte se fereau oamenii sa lucreze pe utilaje agricole sau tractoare din cauza conditiilor destul de viitrege, acum este chiar cat se poate de comun. In acest moment afara sunt peste 35 de grade, iar aici in interior sunt doar 22. 

Simplu, dar nu pentru oricine. Nu mai e nevoie doar de mâini bătătorite pentru a conduce o combină, ci şi de studii. Aşa că la Universitatea Agronomică din Iași a apărut o nouă specializare. "Exploatarea masinilor pentru agricultură şi industrie alimentara. O specializare care este de viitor, o meserie de viitor", a spus Denis Țopa, decan Facultatea de Agricultură USV Iași.

Toată lumea are de câştigat. Mult. Pe timpul verii, în plin sezon, un operator de combină poate fi plătit chiar şi cu 2.000 de euro. 

Student: Mă atrage această specializare şi este ceva de viitor. Agricultura nu moare niciodată.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cât ai auzit că se plăteşte?

Student: În jur de 6000-5000 lei.

Cei care termină studiile pot alege să lucreze în consultanță sau pentru revizia și repararea utilajelor. Universitatea Agronomică din Iași pune la dispoziţie 25 de locuri pentru studenţii care vor să se întoarcă la glie în varianta digitalizată. Până în prezent, au fost trei promoţii de absolvenţi şi toţi au fost angajaţi imediat după terminarea studiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Meseria de tractorist se face azi pe combine de ultimă generaţie şi pe salarii de 2000 €. Tinerii sunt tot mai atraşi de munca în agricultură