Antena Meniu Search
x

Video Bătăie pe locurile de la "medicină". Taxele pentru studenţi au crescut semnificativ, deşi România a pierdut 6.000 de medici în ultimii 5 ani

A fost zi de foc ieri pentru mii de absolvenţi de liceu din toată ţara. De foc, adică plină de emoţii şi foarte importantă. Candidaţii au susţinut examenul de admitere pentru cea mai mare universitate de medicină din România. Concurenţa a fost de doi pe loc.

de Madeline Neagoe

la 26.07.2021, 13:35

Vezi și

În acest an, taxele sunt semnificativ mai mari, cel puţin în Bucureşti. Cea de la medicina generală şi dentară a ajuns la 15.000 de lei, faţă de 9.000, anul trecut. Asta în condiţiile în care avem mare nevoie de medici, mai ales că mulţi pleacă din ţară la finalul studiilor. În ultimii cinci ani, România a pierdut peste 6.000 de medici.

"Deja la nivel de salarizare s-au făcut lucruri importante pentru a consilida atractivitatea profesiei de medic în România. Nu sunt adeptul impunerii unor condiţii restrictive. Ţine de noi să-i facem să rămână în ţară", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. "O treime dintre medici au cerut certificat de conformare de la colegiu. Nu înseamnă că au plecat neapărat", a declarat Viorel Jinga, rectorul UMF "Carol Davila". "Eu luasem deja decizia când a venit pandemia, dar şi asta m-a ajutat să-mi dau seama cât de multă nevoie e de medici", a declarat Bianca Fedorca, studentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Bătăie pe locurile de la "medicină". Taxele pentru studenţi au crescut semnificativ, deşi România a pierdut 6.000 de medici în ultimii 5 ani