Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! Mici secrete din bucatarie

Problemele complicate au, de regula, solutii atat de simple, incat ne intrebam cum de nu ne-a venit ideea pana acum! Din fericire, exista oameni care si-au dedicat viata gasirii de metode care sa ne usureze existenta

Vezi și

Aveti un borcan care se incapataneaza sa nu se deschida? Nu e cazul sa va incordati muschii si sa-l zduguiti in toate sensurile. In mod sigur ii veti varsa continutul. Mai bine puneti o banda izolatoare in jurul capacului si trageti cu putere. S-a rezolvat!

Aveti o planta, dar nicio stropitoare. Dar o sticla de plastic prevazuta cu un capac? In mod sigur, asa ca dati vreo 20 de gauri in capac, umpleti sticla cu apa si gata stropitoarea.

Vreti sa va impresionati iubita cu un mic-dejun cat mai spectaculos, dar habar n-aveti sa gatiti? Cautati rapid o ceapa mare si taiati-o in jumatate. Alegeti doua inele mari si frumoase si puneti-le intr-o tigaie de teflon. Dupa un minut, spargeti doua oua, acoperiti totul cu un capac si lasati sa se prajeasca pentru trei minute. Nici n-ati spune ca micul-dejun nu a fost preparat de un profesionist.

Vreti sa va pastrati fursecurile moi si gustoase? Lasati-le in cutie, dar adaugati o felie de paine. Paine va mentine umiditatea perfecta, astfel incat fursecurile nu se vor usca.

Intentionati sa varsati continutul unei conserve intr-o tigaie, dar nu reusiti? Nu va apucati sa loviti fundul conservei, pentru ca nu veti face altceva decat sa va umpleti bucataria de stropi. Mai bine faceti niste gauri cu cutitul, astfel incat conserva sa se "depresurizeze".

Aveti o intalnire importanta, dar tocmai ati remarcat ca pantofii va sunt plini de praf si prin preajma nu se vede nici urma de crema de ghete? Nu va panicati. Stergeti pantofii cu o coaja de banana, dupa care spalati-i cu apa si sapun. Dupa ce ii stergeti cu un servetel de hartie, veti vedea diferenta.

Nu e o mare filosofie sa pregatesti un sos pentru paste. Problema este unde lasi lingura cu care trebuie sa amesteci din cand in cand. Pe aragaz, e o idee proasta. Dar daca inventati un maner din staniol? Parca e mai bine, nu?

Cum se incalzeste pizza, fara sa fie nevoie sa apelezi la cuptorul cu microunde? In eterna tigaie de teflon. Prima data, asezam felia cu fata in sus si o lasam acolo un minut. Dupa care o intoarcem si o mai lasam un minut. La final, va arata ca si cand abia acum v-ar fi fost livrata.

Adorati ouale fierte, dar aburii va scot din minti? Va prezentam varianta "oua fierte in cuptor". Incingeti cuptorul la 325 de grade Celsius, luati o tava in care puneti toate ouale, bagati tava cu oua in cuptor si lasati-o acolo o jumatate de ora. Apoi aruncati-le intr-o oala cu apa rece si lasati-le acolo pentru cateva minute. Vor fi identice cu cele fierte in modul clasic.

Felierea unei baghete poate parea o misiune imposibila. Secretul pentru ca bagheta sa nu se faramiteze este sa o taiati prima oara in jumatate. Continuati apoi de la baza la varf. Feliile vor arata perfect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! Mici secrete din bucatarie