Antena Meniu Search
x

Micul pianist a cărui mamă a sfârşit pe o trecere de pietoni, premiat la Milano

Mama îi dă putere şi îl inspiră. Din lumea îngerilor. Tot ea a fost cea care l-a făcut să iubească pianul. A pierit pe trecerea de pietoni, dar Fabiani o simte alături.

Vezi și

Mama îi dă putere şi îl inspiră. Din lumea îngerilor. Tot ea a fost cea care l-a făcut să iubească pianul. A pierit pe trecerea de pietoni, dar Fabiani o simte alături.

La 10 ani, Fabiani e un mic geniu. Cântă dumnezeieşte la pian şi gândeşte ca un om trecut prin viaţă. În ochii lui mari se citeşte emoţia. Şi, poate, un pic de suferinţă. Tatăl nu şi l-a cunoscut niciodată, iar mama, cea care i-a oferit tot, nu mai este. Acum câteva luni, a fost lovită pe trecerea de pietoni şi a murit.

Iar dorul nu i se potoleşte niciodată. Poate doar atunci când mângâie clapele să simtă golul mai puţin. Datorită mamei s-a îndrăgostit de pian. La vârsta lui, micul pianist a strâns până acum 40 de distincţii în ţară. În weekend, Fabiani a mers la primul mare concurs internaţional la Milano.

N-a dat cu bâta-n baltă, ci a câştigat locul al doilea la concursul Piano Talents de la Casa Verdi. Au fost 109 copii, mai mici şi mult mai mari decât Fabiani, copii din 31 de ţări.

Şi după concurs, micul geniu şi-a tras puţin sufletul. A luat la pas, cu mătuşa lui, oraşul. A trecut pe la Scala şi s-a jucat cu porumbeii în Piaţa Domului. Cu gândul la partituri şi la planurile de viitor.

Vrea să devină celebru precum Richard Clayderman sau chiar Beethoven. Şi să studieze la conservatorul din Moscova pentru ca, apoi, să ajungă pe scena de la Balşoi Teatr.

Şi şi-ar mai dori şi un laptop în care să-şi ţină partiturile. Banii nu îi aşteaptă însă de la fraţii mamei, care au acum grijă de el, şi nici de la sora lui, studentă la Timişoara. Fabiani vrea să-i câştige singur. Cu mâinile lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Micul pianist a cărui mamă a sfârşit pe o trecere de pietoni, premiat la Milano