Antena Meniu Search
x

Mihai Tudose, despre angajările la stat: "Există un proiect care va dori să blocheze angajări în sistemul de stat, dar cu excepţii"

Premierul Mihai Tudose a afirmat luni că există un proiect prin care vor fi blocate angajările la stat, dar că vor fi şi excepţii de la această măsură.

Premierul Mihai Tudose a afirmat luni că există un proiect prin care vor fi blocate angajările la stat, dar că vor fi şi excepţii de la această măsură.

"Am văzut pe diverse surse că blocăm toată administraţia. Nu. Există un proiect în acel Cod Administrativ care, da, va dori să blocheze angajări în sistemul de stat, dar cu excepţii. Excepţiile prevăzute în acel proiect fiind şi la înalţii funcţionari publici, fiind şi în anumite zone sensibile şi având şi posibilitatea ca în orice moment ministrul de profil pe baza unui Memorandum justificat să poată să facă angajări pentru că nu putem bloca orice angajare în condiţiile în care, ştiu eu, la o staţie de pompieri, ca să dau un exemplu, sau la un dispensar sau la o şcoală se pensionează doi-trei oameni şi nu mai angajează. Nu", a spus prim-ministrul la Parlament, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Potrivit lui Tudose, scopul măsurii este "eficientizarea actului de administraţie publică", precizând totodată că se impune o analiză "fiindcă au crescut structuri şi structuleţe de peste tot". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mihai Tudose, despre angajările la stat: "Există un proiect care va dori să blocheze angajări în sistemul de stat, dar cu excepţii"