Antena Meniu Search
x

Mii de parinti din Romania isi vad copiii doar de sarbatori

Sunt parinti doar cu numele. Muncesc in strainatate si ajung in tara doar de sarbatori. Pentru aproape 80.000 de copii, din Romania, Pastele si Craciunul sunt singurele momente in care zambesc sincer.

Vezi și

Au haine frumoase si jucarii. Dar, bunicii sau rudele au grija de ei. Invata mai putin si sunt depresivi. Pentru ei, astazi, s-a inaugurat al 16-lea centru de sustinere.

Santiango, Valentin, Nicoleta si Larisa au fost crescuti de bunica. Mama a plecat sa munceasca in Spania, la scurt timp dupa ce s-a nascut fiului cel mare. De aproape sapte ani vine in tara doar de sarbatori. Tatal copiilor a plecat si el, la scurt timp, ca sa stranga bani pentru o casa.

Au haine si jucarii insa plang des. Pentru astfel de copii s-au facut centre de consiliere. Al 16-lea tocmai ce-a fost deschis. Copiii care au parintii plecati in strainatate vin aici ca sa uite, pentru cateva ore, ca mama si tata nu le sunt alaturi.

Tot in centre vorbesc si cu parintii, pe internet. Alaturi de voluntari merg in excursii.

Peste 2.000 de copii primesc ajutor in astfel de centre, prin programul "Crestem Impreuna". Numarul celor care au nevoie de ajutor e mult mai mare. Oficial, 80.000. N

“In momentul de fata cifrele sunt mult mai mari, din doua puncte de vedere. Mediul rural nu este foarte bine monitorizat si doi, sunt foarte multi parinti care trei luni, sase luni, dar socul emotional este la fel de mare”, spune purtatorul de cuvant al Inspectatoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu.

Lipsa parintilor lasa urme adanci in sufletele copiilor. Multi dintre ei se izoleaza, nu mai vor sa invete si sunt depresivi sau abandoneaza scoala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mii de parinti din Romania isi vad copiii doar de sarbatori