Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătăţii a estimat recuperarea unui singur pacient ars în Colectiv la sute de mii de euro

Au scăpat din flăcările de la Colectiv şi de infecţia din spitale, dar urmează o lungă perioadă de recuperare. Şi costisitoare. Ministerul Sănătăţii a estimat recuperarea unui singur pacient ars la sute de mii de euro.

Vezi și

 Au scăpat din flăcările de la Colectiv şi de infecţia din spitale, dar urmează o lungă perioadă de recuperare. Şi costisitoare. Ministerul Sănătăţii a estimat recuperarea unui singur pacient ars la sute de mii de euro. Pentru unii dintre cei răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, abia acum începe calvarul. Cele mai banale creme, geluri sau bandaje compresive, ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe, în România. Iar pentru mulţi urmează luni întregi de durere, de pansamente, de operaţii sau de sechele.

Radu a ieşit cu viaţă din Spitalul de Arşi. A stat aproape trei săptămâni internat cu răni la cap, mâini şi picioare. Incendiul de la Clubul Colectiv i-a lăsat urme în suflet şi pe corp. Iar recuperarea nu este mai uşoară dincolo de zidurile spitalelor.

Farmaciile au puţine produse pentru arşi. La fel şi magazinele cu dispozitive medicale. Directorul general al Unifarm susţine că, până acum, nici farmaciile şi nici spitalele nu au făcut comenzi speciale pentru astfel de produse pentru arşi. Dar şi-a arătat diponibilitatea de a le aduce, dacă va exista cerere din partea răniţilor.

Luni, o comisie de specialişti a Ministerului va analiza situaţia pacienţilor cu arsuri din România, pentru a stabili un plan de îngrijire pe termen lung.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Sănătăţii a estimat recuperarea unui singur pacient ars în Colectiv la sute de mii de euro