Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministrul Intotero, întâlniri la Tel Aviv cu familii originare din România

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni s-a întâlnit la Tel Aviv cu reprezentanți ai comunității originarilor români. Seria de întâlniri a fost parte a agendei vizitei făcute de Natalia Intotero în Israel.

de Redactia Observator

la 12.01.2019 , 18:14

Natalia Intotero și români din Israel Natalia Intotero s-a întâlnit în Israel cu familii originare din România - MRP

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni s-a întâlnit la Tel Aviv cu reprezentanți ai comunității originarilor români. Seria de întâlniri a fost parte a agendei vizitei făcute de Natalia Intotero în Israel.

Într-un comunicat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni spune că Natalia Intotero a avut o întâlnire cu originarii din România și cu autoritățile locale din Petah Tikva, fiind primită de primarul Rami Greenberg, a cărui familie este originară din localitatea Mihăilești. Orașul Petah Tikva este înfrățit cu municipiul Bacău, iar autoritățile locale intenționează ca în viitor să realizeze înfrățiri și cu alte localități din România.

Ministrul s-a întâlnit și cu elevi ai Școlii de Diplomație din Petah Tikva.

Articolul continuă după reclamă

Finanțări nerembursabile pentru românii din străinătate

Potrivit comunicatului, la sediul Institutului Cultural Român din Tel Aviv, secretarul general MRP, Alina Hagima, a coordonat o sesiune de informare privind obținerea de finanțări nerambursabile oferite de minister. Astfel, participanții au avut ocazia de a se familiariza cu pașii care trebuie urmați în vederea alcătuirii unui dosar eligibil.

Demersul face parte dintr-o campanie inițiată de MRP în mai multe state cu importante comunități românești, astfel încât în sesiunea de finanțare pe anul 2019 românii de pretutindeni să poată pune în practică proiecte cât mai multe în vederea afirmării, promovării și afirmării identității etnice, culturale și lingvistice românești, transmite comunicatul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Ministrul Intotero, întâlniri la Tel Aviv cu familii originare din România