Antena Meniu Search
x

Mondioring, sportul campionilor

Ataca doar la comanda, sar obstacole uriase si gasesc infractorii si-n gaura de sarpe. Nu vorbim de caini politisti, ci de patrupede antrenate special pentru un sport devenit popular si in Romania

Vezi și

Mondioringul e un sport care combina dresajul clasic cu antrenamentele pentru cainii politisti. Pregatirea are la baza scenarii din viata reala. Cainele e invatat ca, in anumite situatii, sa actioneze de unul singur, fara indicatiile instructorului. “Din pacate, in Romania sunt doar doi caini de nivelul trei”, a explicat Alexandru Davidescu, instructor si arbitru mondioring.

Arthur este unul dintre ei. Laurentiu il antreneaza de cinci ani de zile pentru mondioring. Impreuna au fost primii "romani" care au reusit sa participe la campionatul mondial din Olanda. “In principiu, cainele se selectioneaza la 24 de ore de viata. Si-i selectionam dupa anumite criteria: care sunt mai buni pe miros, care au mai mare agilitate in cuib si asa mai departe. Chestiile astea se vad relativ de mici”, a declarat Laurentiu Bratu, instructor de mondioring.

In ciuda aparentelor, sportul nu este periculos. Toate "amenintarile" sunt non-contact si nu se permite lovirea cainelui.

Un caine antrenat astfel poate fi folosit pentru paza si poate detecta un infractor chiar daca raufacatorul se ascunde. Ba chiar cainele pazeste infractorul pana apar politistii sau stapanul. Un caine de mondioring mananca doar din mana stapanului, indiferent cat de apetisanta este hrana altcuiva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mondioring, sportul campionilor