Antena Meniu Search
x

Preot în rol de Moș Crăciun pentru copiii sărmani din Iași

Sărbătorile vin la pachet cu multe dorinţe, dar şi cu aşteptări. Copiii au deja în minte şi pe liste ce cadouri vor să primească de la Moş Crăciun.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 17:14

Vezi și

Sărbătorile vin la pachet cu multe dorinţe, dar şi cu aşteptări. Copiii au deja în minte şi pe liste ce cadouri vor să primească de la Moş Crăciun. În timp ce unii visează la daruri scumpe, alţii se roagă ca Moşul să le aducă o pereche de ghete sau o geacă groasă. Lucruri simple pentru mulţi dintre noi, însă nu şi pentru aproape 6.000 de copii pentru care bătrânul cu Barbă Albă este părintele Damaschin din Iaşi. Preotul a început o campanie umanitară prin care încearcă să aducă bucurie pe chipurile copiilor nevoiaşi, în prag de Crăciun.

La doar câţiva kilometri de Iaşi, într-un depozit imens, zeci de voluntari lucrează la foc continuu pentru ca mii de copii să simtă bucurie de Crăciun. Spiriduşii Părintelui Damaschin pregătesc cu mare atenţie pachetele celor mici. Hainele, încălţămintea, jucăriile sau alimentele, dar şi produsele de igienă nu lipsesc din cadou.

Devenită deja o tradiţie, campania umanitară a Părintelui Damaschin de la Biserica Maternităţii "Cuza Vodă", este aşteptată cu sufletul la gură de copiii nevoiaşi. Ieri, pe chipul a 8 copii s-a citit bucuria pură. Părintele Damaschin le-a adus lucruri de care au mare nevoie. Şi. o fărâmă de fericire. Chiar dacă mama munceşte din greu, banii nu se ajung niciodată, iar în urmă cu mai puţin de două luni asupra familiei s-a abătut o mare nenorocire. Capul familiei, tatăl celor mici, a murit.

Lista Părintelui Damaschin este lungă şi până la Crăciun acesta vrea ca toţi cei care au nevoie să primească un dar. Dacă în primul an când a început campania, părintele avea doar câţiva zeci de copii, acum abia mai face faţă misiunii sale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Preot în rol de Moș Crăciun pentru copiii sărmani din Iași