Antena Meniu Search
x

Noile salarii ale aleşilor au fost făcute publice! O tânără de 37 de ani câştigă mai bine decât toţi

În plină criză a salariilor, aleşii îşi fac publice indemnizaţiile, dar şi lefurile angajaţilor din Parlament.

Vezi și

În plină criză a salariilor, aleşii îşi fac publice indemnizaţiile, dar şi lefurile angajaţilor din Parlament. Nu salariul preşedintelui e cel mai mare: secretarul general al Camerei Deputaţilor câştigă mai bine decât el. Iar un şofer din Parlament ajunge să primească mai mult decât un profesor.

Primii oameni în stat nu sunt şi cei care au cele mai mari venituri.  Preşedintele României, Klaus Iohannis, are 17.400 de lei lunar, preşedintele Camerei Deputaţilor peste 16 mii de lei, iar premierul puţin peste 11 mii de lei. O tânără de 37 de ani câştigă însă mai bine decât toţi. Silvia Claudia Mihalcea, secretarul general al Camerei Deputaţilor, primeşte lunar 17.900 de lei.

Un bucătar care găteşte pentru demnitari pleacă acasă cu peste 2.900 de lei. Iar un şofer de la Camera Deputaţilor are un salariu de 3.700 lei. 

Şi cei care îi plimbă pe aleşi de la un etaj la altul în cea mai mare cădire din România câştigă bine. Un liftier primeşte 13 lei pe oră. Adică aproape 2.400 de lei pe lună. 

După Parlament, cele mai mari salarii sunt la Guvern. Un ministru primeşte peste 10 mii de lei, iar un secretar de stat obţine 8.100 lei. Un director de cabinet ia un salariu de aproximativ 3.300 de lei, iar un consilier are până la 4.000 de lei.

Cel mai bine plătiţi sunt angajaţii din Minsterul Apărării. Cu tot cu sporuri, un ofiţer poate ajunge la un venit de până la 27.000 de lei, iar un subofiţer, la peste 23.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Noile salarii ale aleşilor au fost făcute publice! O tânără de 37 de ani câştigă mai bine decât toţi