Antena Meniu Search
x

REVOLTĂ la mina Lupeni, după ce trei ortaci au fost prinşi în subteran de o galerie surpată, la 500 de metri sub pământ

Un accident teribil la mina din Lupeni a îngropat în subteran trei tineri ortaci. Tavanul unei galerii s-a surpat chiar la schimbul de tură.

Vezi și

Un accident teribil la mina din Lupeni a îngropat în subteran trei tineri ortaci. Tavanul unei galerii s-a surpat chiar la schimbul de tură, iar malul de pământ a blocat ieşirea. La această oră, salvatorii încearcă să ajungă la minerii blocaţi, în timp ce rudele aşteaptă disperate o veste. Ar putea fi totuşi în viaţă, au transmis autorităţile. Se aud strigăte de sub pământ.

"Să sperăm să-i salveze pe care sunt prinşi. Asta ne rugăm pentru toţi. Pentru toţi ne rugăm să-i scoată teferi afară!", spune tatăl unuia dintre minerii prinşi sub pământ. Trei familii aşteaptă, cu inima strânsă, o veste din subteran. Echipele de intervenţie încearcă să găsească cea mai rapidă cale de acces. Dar, la fiecare pas, tone de pământ se surpă din nou. Jos, la 500 de metri distanţă, în frig şi-n întuneric, trei mineri sunt daţi dispăruţi. Afară, izbucneşte revolta. 

"Nu le dă la oameni ce le trebuie să lucreze în mină! Nici cuie, nimic nimic! Fac improvizaţii! De aia mor oamenii pe capete în mină! Nici echipament de muncă nu le mai dă!", acuză cei de la suprafaţă.

"Patru copii. Patru copii are, două gemene.", mai spune, sfârşit, tatăl unuia dintre ortacii prinşi în mină.

Pe acelaşi subiect

Cu numai câteva minute înainte de ora 14, la schimbul de tură, una dintre galeriile minei Lupeni s-a surpat. 11 ortaci se îndreptau spre ieşire. S-au salvat doar opt. "Lucrau la o zonă de susţinere, acolo unde erau nişte grinzi care susţineau zona mineră. În momentul când au demontat acele grinzi, a avut loc o surpare.", a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei.

Abia după trei ore, salvatorii au auzit primele strigăte de sub pământ, semn că oamenii ar putea fi în viaţă. Şi au săpat o breşă ca să le poată trimite oxigen. 

Starea de alertă de la Lupeni a ajuns până la Palatul Victoria. Premierul Mihai Tudose a amânat şedinţa de guvern cu trei ore, iar ministrul Energiei a plecat de urgenţă, cu un elicopter, la mina surpată. 

Unul dintre minerii care au ieşit la timp din mină a fost dus de urgenţă la spital. Acuza dureri abdominale. Procurorii au deschis deja un dosar penal, iar reprezentanţii Inspecţiei Muncii verifică acum condiţiile de muncă reclamate de ortaci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » REVOLTĂ la mina Lupeni, după ce trei ortaci au fost prinşi în subteran de o galerie surpată, la 500 de metri sub pământ