Antena Meniu Search
x

Noua regulă impusă de patru mari companii aeriene pentru pasageri. Însoţitorii de bord nu îi vor primi în avion dacă nu o respectă

Patru mari companii aeriene au impus o nouă regulă prin care unii pasageri pot fi refuzaţi la îmbarcare dacă nu o respectă. Ryanair, Jet2, Easyjet şi TUI au câteva restricţii noi pentru persoanele care urcă în avion, pe motiv că unele comportamente pot perturba zborurile.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 15:47

Noua regulă impusă de patru mari companii aeriene pentru pasageri. Însoţitorii de bord nu îi vor primi în avion dacă nu o respectă
Noua regulă impusă de patru mari companii aeriene pentru pasageri. Însoţitorii de bord nu îi vor primi în avion dacă nu o respectă - Profimedia

Mary Jo Manzanares, care a scris pentru CNN și care se laudă cu 33 de ani de experiență ca însoțitor de bord, a explicat motivele care stau la baza restricției vestimentare care ar putea să vă perturbe planurile de călătorie.

Pasagerii sunt obligaţi să poarte ţinute corespunzătoare în timpul zborurilor

"Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Și nimeni nu vrea asta", a spus Mary Jo Manzanares.

O altă însoțitoare de zbor a declarat, de asemenea, pentru Sun: "Avem dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion și se întâmplă frecvent cu persoanele care nu sunt îmbrăcate într-un mod pe care noi l-am considera acceptabil".

Pe acelaşi subiect

"Există câteva exemple evidente aici, inclusiv tricouri cu înjurături sau logo-uri ofensatoare pe ele, pe care oamenii sunt rugați în mod regulat să le acopere sau să le îndepărteze înainte de a se urca la bord", relatează Birmingham Live, potrivit Mediafax.

Deși majoritatea companiilor aeriene nu oferă coduri vestimentare oficiale, este în general o idee bună să evitați să purtați haine murdare sau rupte, ținute prea casual sau orice îmbrăcăminte cu sloganuri potențial ofensatoare sau cu un limbaj nepoliticos.

În timp ce unele companii aeriene sunt de acord cu șlapii, altele s-ar putea să nu te lase să urci la bord dacă ești îmbrăcat în haine de plajă.

De asemenea, este important de reținut că, în cazul în care o țară are legi specifice sau obiceiuri locale în ceea ce privește vestimentația, companiile aeriene se pot aștepta ca pasagerii să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 18 voturi
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri sociale » Noua regulă impusă de patru mari companii aeriene pentru pasageri. Însoţitorii de bord nu îi vor primi în avion dacă nu o respectă