Antena Meniu Search
x

Petiţie online pentru legalizarea consumului de canabis în România

Legalizaţi cannabisul! Este propunerea unei comunităţi online care a "bătut" deja la poarta Parlamentului. Unii aleşi au tratat-o ca pe o glumă, alţii au pus la îndoială legalitatea unei comunităţi online.

Vezi și

Legalizaţi cannabisul! Este propunerea unei comunităţi online care a "bătut" deja la poarta Parlamentului. Unii aleşi au tratat-o ca pe o glumă, alţii au pus la îndoială legalitatea unei comunităţi online.

Pe plaja de la vama veche, "iarba", cum îi spun tinerii, se găseşte la fel de uşor ca berea. Chiar dacă în România, deţinerea, vânzarea sau cumpărarea de droguri se pedepseşte cu închisoare. Mulţi ani de închisoare. Până la 20, dacă drogurile sunt de mare risc. 

În România, canabisul continuă să fie cel mai consumat drog. Statisticile arată că opt la sută din adolescenţii de 16 ani l-au încercat, de curând chiar. O comunitate online încearcă în aceste zile să-i convingă pe parlamentari să discute despre legalizarea în România a consumului de canabis, inclusiv în scopuri medicinale, după modelul mai multor ţări ale lumii. 

Iniţiatorii încearcă să strângă semnături cu o petiţie online care să le susţină demersul. Propun ca nicio persoană să nu mai fie anchetată, acuzată sau arestată strict pentru posesie sau comerţ de cannabis şi alte substanţe psihoactive. 

Iniţiatorii, însă, nu glumesc şi le-au trimis parlamentarilor solicitările pe e-mail. Spun că legalizarea canabisului e "o gură de aer proaspăt pentru România". Iar dialogul lor cu politicienii nu pare imposibil. 

Cei care susţin legalizarea consumului de canabis vor ca România să intre în rândul ţărilor... civilizate. State americane şi europene au făcut acest pas. În Olanda, de exemplu, este legalizat consumul medicinal şi recreaţional. Săptămâna trecută, deputații mexicani au adoptat definitiv o lege care autorizează utilizarea medicală și științifică a canabisului. În unele state a devenit chiar promisiune electorală. Canada ar putea legaliza şi ea marijuana în scopuri recreative. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Petiţie online pentru legalizarea consumului de canabis în România