Antena Meniu Search
x

O fetita a fost legata de un scaun intr-un orfelinat din Sighetu Marmatiei

In unele centre sociale, copiii sunt tinuti ca ostaticii. Dovada - o fotografie socanta, facuta intr-un centru din Sighetu Marmatiei. In imagine se vede o fetita legata de un scaun, care-si priveste colegii si ingrijitorii mancand linistiti.

Vezi și

E o fotografie socanta. In mijlocul unui hol, un copil sta teapan, pe un scaun. E bine legat, ca un ostatic, cu o sfoara groasa. Priveste lung catre o sala unde mai multi copii si o angajata a centrului social din Sighetu Marmatiei stau la masa. Nimeni n-o baga in seamna. Pare ca toti sunt obisnuiti cu un astfel de tratament.

O echipa a Observatorului i-a aratat imaginea directorului institutiei, care mai intai a negat totul.

Educatoarea centrului isi aminteste pana la urma ca exista totusi o fetita pe care o leaga de scaun periodic. pentru binele ei.

“Uneori, cand este foarte agitata, o imobilizam pana se calmeaza, dar nu este legat niciun copil”.

In fotografie se vede insa altceva. Directorul nu mai neaga, dar gaseste o explicatie: “Sunt recomandari de la medicul psihiatru pentru a imobiliza o perioada foarte scurta”.

Numai ca psihiatrii sunt de alta parere: “Imobilizarea se facea candva la inceputurile psihiatriei, cand nu erau medicamente. La ora actuala sunt medicamente foarte eficiente”.

Actele de umilinta par sa se repete in centrul din Sighet. In 2011, o alta fetita a fost lovita de educatoare si a avut nevoie de patru zile de spitalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O fetita a fost legata de un scaun intr-un orfelinat din Sighetu Marmatiei