Antena Meniu Search
x

Operatie de prelevare de organe, in premiera, la Spitalul Judetean din Tulcea

Noapte extrem de tensionata pentru mai multi medici de la Spitalul Judetean din Tulcea. Ei au realizat, in premiera pentru judet, o prelevare de organe. Ajutati de trei doctori de la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, ei au luat mai multe organe de la un barbat de 46 de ani, aflat in moarte cerebrala

Vezi și

Rudele lui au vrut, ca prin suferinta lor, sa dea o speranta altor oameni. Barbatul care le-a fost tata, sot si frate s-a stins din senin. L-au gasit inconstient, in urma cu doua zile, in casa. Avea febra mare si l-au transportat de urgenta la Spitalul Judetean din Tulcea. Medicii nu l-au mai putut salva, insa.

In cursul noptii, barbatul a fost pregatit pentru prelevarea de organe. O operatie in premiera pentru judetul Tulcea, pentru care doctorii s-au pregatit din timp.

“Este o dorinta pe care in seara aceasta o rezolvam pentru prima data. Am citit, deci, teoretic, azi in practica”, a declarat Neviser Zaharcu, medic internist la Spitalul Judetean Tulcea.

Trei medici de la Institutul Clinic Fundeni i-ai asistat si i-au ajutat sa duca la bun sfarsit operatia. “O prelevare multipla de organe, ficat, rinichi. Este o interventie mai deosebita, fiindca depinde si calitatea organului transplantat si calitatea vietii receptorului, atat pe moment cat si in timp”, a spus Radu Zamfir, medic primar chirurg la institutul clinic Fundeni.

Organele au fost transportate imediat la Institutul Clinic din Bucuresti, unde vor fi transplantate in cel mai scurt timp pacientilor compatibili

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Operatie de prelevare de organe, in premiera, la Spitalul Judetean din Tulcea