Antena Meniu Search
x

OPERATIE delicata la Targu Mures: un bebelus de trei saptamani va fi suspus unei interventii chirugicale la Institutul de Inimi

La Institutul Inimii din Targu-Mures, se reiau interventiile chirurgicale unice in Romania. Primul pacient este un bebelus de doar trei saptamani, care s-a nascut cu o malformatie grava la inima. El va fi adus astazi, cu elicopterul, de la Iasi la Targu-Mures pentru operatie.

Vezi și

Chiar astazi sau cel tarziu maine, pacientul va fi supus interventiei chirurgicale. Vorbim de o operatie care ar putea dura pana la cinci ore.

Seful Institutului de Inimi de la Targu-Mures, Horatiu Suciu, a tinut sa il opereze chiar el copil si asta ca sa nu fie trimis la operatie in afara tarii, in Austria.

Prima data medicii ii vor face mai mult investigatii si analize ca sa confirme diagnosticul. Institutul a reinceput sa opereze copii nou-nascuti inca de acum o luna. De atunci si pana acum cinci copii au fost salvati de echipa de la Institutul Inimii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » OPERATIE delicata la Targu Mures: un bebelus de trei saptamani va fi suspus unei interventii chirugicale la Institutul de Inimi