Antena Meniu Search
x

Video "Ori mă duc acasă, ori ies în parcare". Marile magazine au găsit soluţii pentru clienţii fără certificat. Comanda şi plata se fac în parcarea magazinului

Nu au voie sa primeasca in magazin nevaccinati asa ca ies in strada dupa ei. Comercianţii caută tot felul de soluţii ca să poată vinde şi celor care n-au certificat verde. Dacă la unii se pot comanda produsele prin telefon şi ridica apoi din parcare, la alţii aşteptăm livrarea acasă, prin curier. Există însă şi magazine în care regulile par ceva mai relaxate.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 21:01

Vezi și

Cu precizarea că nu suntem vaccinaţi, în ciuda restricţiilor, am intrat totuşi într-un magazin de bricolaj din Capitală. 

Reporter: Cum putem să facem ca să cumpărăm ceva, dar fără să intrăm în magazin? 

Angajat: Doriţi să faceţi cumpărături, să vi se aducă cumpărăturile în faţă. 

Reporter: Da, exact! 

Pe acelaşi subiect

Angajat: Aveţi o listă?

Reporter: Am nişte fotografii de pe site! 

Suntem lăsaţi să aşteptăm în interior, iar după câteva minute ni se aduce produsul cerut.

Reporter: Cum plătesc? 

Angajat: Haideţi la casă! 

Reporter: Dacă mai am nevoie pot să procedez la fel, nu?

Angajat: Da!

Am încercat să obţinem o reacţie oficială de la conducerea companiei, însă fără succes. Iar dacă noi am intrat fără probleme, alţi angajaţi din acelaşi lanţ de magazine se plâng că au fost obligaţi să intre în contact cu persoane nevaccinate. 

Angajat: Am primit un mail în care ni s-a spus că trebuie să ieşim să vindem produse în parcarea centrului comercial. Mi-a spus că, dacă nu-mi convine, ori mă duc acasă, ori ies în parcare. Mă bagă în concediu fără plată. Eu nu am fost de acord cu lucrul ăsta! Am acceptat, am copil acasă pe care trebuie să-l hrănesc. N-am încotro!

Client: Sunt nişte firme, afaceri private, trebuie să câştige şi ei. Şi angajaţii trebuie să fie plătiţi. altfel, ce sa va întâmpla cu angajaţii? Va fi şomaj. Faptul ca ei au gasit niste solutii ca sa continue vanzarea, e o idee bună!

Soluţii care să mulţumească pe toată lumea

La alt magazin suntem întâmpinaţi de următorul mesaj: Daca nu deţii certificat covid te rugăm să mergi către uşa din stânga unde vei fi întâmpinat de un coleg. 

Coleg care ne spune că, dacă vrem să cumpărăm ceva şi nu suntem vaccinaţi, trebuie să facem comandă online. 

Angajat: Online şi veniţi aici şi îl ridicaţi! 

Alt magazin, altă soluţie pentru a mulţumi pe toată lumea, vaccinată sau nu. Sunt firme care au un număr unde clienţii pot suna şi comanda produse. Pe care apoi le ridică din parcare, de la angajaţi. 

Angajat: Trebuie să intraţi pe site-ul lor, să găsiţi produsul, să dictaţi numărul de cod. 

George Bădescu, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România: S-ar fi putut găsi foarte uşor o variantă, undeva într-o incintă separată a acestor magazine, să se poată face această colectare. 

Cei care n-au certificat verde apelează la astfel de soluţii. Sau trimit alte persoane să cumpere produsele. Oricum, imposibilitatea de a intra în marile magazine îi revoltă pe oamenii care n-au certificat verde.

Soluţiile marilor magazine

Client: A intrat soţia. 

Reporter: Ea e vaccinată?

Client: Da! Nu ia ce vreau eu! era vorba de două balamale pentru o uşă, eu nu ştiu dacaă se pricepe să le ia. 

Clientă: Una e când vezi tu cu ochii tăi, iţi alegi tu marfa, alta e când iţi pun ei o marfă la pachet, vii acasă, nu-ţi convine, trebuie să faci returnare. 

Adrian Mitroi, analist economic: Nu faci o discriminare directă între cei care sunt vaccinaţi şi cei care nu sunt. Grija magazinului este pentru cei care sunt vaccinaţi, ca să se simtă în siguranţă, dar este grijă şi pentru cei care nu sunt, din motivele lor, şi care şi ei trebuie serviţi cu aceleaşi produse. 

Marii retaileri nu sunt de acord cu restricţiile. Şi cer ca şi cei nevaccinaţi să aibă acces în magazinele cu echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare şi igienă. Dar mai ales în magazinele alimentare din centrele comerciale. 

George Bădescu, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România: Constituirea unor culoare separate, izolate, în care persoanele care intră la magazinul alimentar să aibă posibilitatea să intre la acest magazin, iar apoi singura alt posibilitate care o au este să iasă în afara clădirii. 

Un mare lanţ de hypermarket-uri deja a anunţat că toţi clienţii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, au acces în magazinele din centrele comerciale. Cum legea momentan interzice asta, s-au dispus controale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » "Ori mă duc acasă, ori ies în parcare". Marile magazine au găsit soluţii pentru clienţii fără certificat. Comanda şi plata se fac în parcarea magazinului