Antena Meniu Search
x

(P) Cum alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău

Plănuiți să vă reînnoiți mobila din living? Nimic mai potrivit decât să începeți cu canapeaua, „inima” fiecărei sufragerii. Desigur, aceasta este departe de a fi o decizie ușoară: canapeaua este o piesă de mobilier destinată să reziste mult timp - dacă este de bună calitate - și să te așezi ani de zile pe o canapea incomodă nu este de dorit nimănui.

de Redactia Observator

la 27.05.2021, 16:36

- Unsplash

Deci, cum alegi canapeaua ideală? Confortul și gustul personal sunt, fără îndoială, prioritare, dar există mulți alți factori care ar trebui să fie luați în considerare dacă doriți să fiți siguri că faceți alegerea corectă.

Cum va fi folosită canapeaua?

Să ne facem o idee despre cât și cum va fi folosită noua canapea nu este atât de dificil și este esențial să înțelegem multe lucruri: cât de mare ar trebui să fie, care este cea mai potrivită structură și care este cea mai potrivită țesătură? Pentru început, din câți membri este formată familia ta? Ai copii mici? Este canapeaua destinată camerei de oaspeți? Dacă sunteți doar doi, o canapea de două sau trei locuri poate fi ideală, dar dacă aveți o familie numeroasă, este posibil să mai aveți nevoie de câteva locuri! Dacă copiii dvs. sunt încă mici, este foarte recomandată o canapea cu o structură foarte rezistentă și o husă rezistentă la pete (sau într-o culoare care maschează murdăria)!

Folosești în principal canapeaua în momente de relaxare, pentru a privi la televizor așezat între pernele sale și, din când în când, și pentru a trage un pui de somn? Atunci o canapea cu șezlong poate fi alegerea potrivită! Dacă, pe de altă parte, este o canapea destinată unei camere de recepție, unde oaspeții pot fi distrați cu conversații formale, atunci canapeaua trebuie să fie destul de rigidă!

Dacă nu aveți multe paturi în casă sau trebuie să amenajați livingul și ca o cameră pentru oaspeți, o canapea extensibilă este soluția ideală, dar alegerea unei canapele extensibile merită o discuție separată!

Cum să alegi canapeaua extensibilă

Funcționalitatea unei canapele extensibile este incontestabilă, dar, din păcate, riscul este ca aceasta să fie incomodă! Așadar, iată cum să alegeți o canapea extensibilă potrivită, nu numai în ceea ce privește confortul, ci și în ceea ce privește spațiul și mobilitatea. Realizarea spațiului disponibil pentru a deschide canapeaua extensibilă este esențială: în fața canapelei trebuie să existe suficient loc pentru a permite saltelei să se extindă și pentru a te putea mișca ușor în jurul patului. Evitarea cascadoriilor pentru tine și pentru oaspeții tăi este întotdeauna un lucru bun!

Tipul de deschidere poate influența și alegerea: clasic, acordeon sau click-clack, fiecare are puncte tari și puncte slabe și determină, de asemenea, diferitele dimensiuni ale patului, odată deschis. În cele din urmă, pentru a înțelege cum să alegeți o canapea extensibilă bună, trebuie să cunoașteți caracteristicile somierei și saltelei: somiera trebuie să fie făcută din lamele de lemn și salteaua suficient de înaltă (cel puțin 7 cm) pentru a evita durerile de spate în timpul nopții!

Cum să alegeți dimensiunea canapelei: spațiul disponibil

Pentru a decide dimensiunea ideală a canapelei dvs., va trebui neapărat să începeți de la cele din camera dvs. de zi! Într-o cameră mare, o canapea prea mică riscă să treacă neobservată, în timp ce într-o zonă de living îngustă o canapea foarte mare poate limita mișcarea. Dacă aveți puțin spațiu, luați în considerare cumpărarea unei canapele cu ladă de depozitare: într-o casă mică, cu cât este mai mult spațiu, cu atât mai bine! Dacă aveți nevoie să amenajați un living mare, puteți opta pentru un colțar, pentru 2 canapele în formă de L sau pentru o canapea cu trei locuri amplasată în centrul camerei, pentru a împărți zona de living de zona de luat masa.

Culoarea își poate juca și rolul în raport cu dimensiunea mediului înconjurător: o canapea deschisă într-o cameră mică riscă să ocupe vizual prea mult spațiu, de exemplu. Idealul este să rămânem la nuanțe neutre, precum gri, care se potrivesc bine oricărui stil și culoare a mobilierului și a pereților.

Cum să alegeți o canapea confortabilă: scaun, căptușeală și tapițerie

Întrebare recurentă în magazine de mobilier este: cum poți alege o canapea care este cât mai confortabilă cu putință? Răspunsul este unul singur: așezându-te pe ea pentru a o încerca fizic ! O canapea confortabilă este cea care asigură o postură corectă: șezutul trebuie să fie suficient de înalt pentru a putea ține picioarele pe podea, iar spătarul nu trebuie să fie mai scurt decât coloana vertebrală. Confortul canapelei este asigurat prin tipul de umplutură - din spumă poliuretanică, spuma cu memorie sau pene de gâscă - și de materialul utilizat pentru tapițerie. Fiecare material are specificul său în ceea ce privește plăcerea la atingere și aspectul practic: țesătura se poate spăla la mașină, dar pielea este cu siguranță mai moale!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » (P) Cum alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău