Antena Meniu Search
x

Video Palatul Reginei Maria din Mamaia se întoarce la stat. Monumentul istoric a fost vândut ilegal în 2003

Castelul Reginei Maria din Mamaia, cândva bijuteria coroanei de pe litoralul românesc reintră în patrimoniul statului. Monumentul istoric a fost a fost vândut ilegal în 2003, la prețul unui apartament, iar cinci ani mai târziu, Ministerul Culturii a atacat în instanţă contractul prin care vila a fost privatizată. 

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 13:56

Vezi și

Tribunalul Constanţa a anulat contractul de vânzare cumpărare în 2020, iar acum, judecătorii Curţii Supreme au validat decizia, printr-o hotărâre definitivă. 

Andreea Filip, reporter Observator: Imobilul se află într-o avansată stare de degradare. Acoperişul este distrus, tencuiala a căzut, geamurile sunt sparte şi pentru că nu există nici un soi de supraveghere şi interiorul a fost vandalizat. În interior sunt camere unde tavanul a căzut. Aşadar, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis că Palatul Regal din Mamaia a fost privatizat ilegal în 2003 şi că monumentul istoric trebuie să se întoarcă în patrimoniul statului român, iar această decizie este definitivă. Vorbim despre un proces care a durat ani la rând şi în care Curtea Supremă a validat hotărârea dată de Tribunalul Constanţa în anul 2020, prin care contractul de vânzare-cumpărare a fost anulat. Acest palat este o bijuterie arhitecturală. Regina Maria spunea că palatul este una din casele de vis, ulterior l-a donat Principesei Elena şi Regelui Mihai, care veneau aici şi îşi petreceau vacanţele de vară. Rămâne de văzut daca Palatul Regal va reveni la strălucirea de altă dată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Palatul Reginei Maria din Mamaia se întoarce la stat. Monumentul istoric a fost vândut ilegal în 2003