Antena Meniu Search
x

Video Pandemia i-a mutat pe români de la bloc, în afara marilor oraşe: oamenii au ales însă zonele rezidenţiale, nu satele

Pandemia a determinat peste 100.000 de români să plece din marile oraşe! Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, aceştia nu s-au dus însă prea departe, ci au ales comunele-satelit ale marilor oraşe.

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 08:51

Vezi și

Practic, îi desparte de oraş o plimbare de 10 minute sau... doar o stradă. Interesante sunt şi opţiunile lor locative. Nu s-au orientat spre case bătrâneşti pe care, în timp, să le renoveze şi le modernizeze. Sătenii de tip nou s-au dus tot spre ansamblurile rezidenţiale de blocuri.

Cele mai multe astfel de situaţii se înregistrează în zonele legate de Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Dar comportamentul devine similar şi în ceea ce priveşte comunele-satelit din Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Oradea şi Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Pandemia i-a mutat pe români de la bloc, în afara marilor oraşe: oamenii au ales însă zonele rezidenţiale, nu satele