Antena Meniu Search
x

Parada Junilor, spectacol cu tradiţie în Brașov

Aproape 30 de mii de oameni au umplut astăzi centrul Braşovului. Parada Junilor este un spectacol cu tradiţie care care se ţine, în fiecare an.

Vezi și

Aproape 30 de mii de oameni au umplut astăzi centrul Braşovului. Parada Junilor este un spectacol cu tradiţie care care se ţine, în fiecare an, în Duminica Luminată. La o săptămână după Învierea Domnului, şapte grupuri de Juni au defilat cu sute de cai superbi pe străzile din apropierea Pieţei Sfatului.

Călare pe caii împodobiţi cu piele şi panglici tricolore, îmbrăcaţi în costume tradiţionale şi escortaţi de Fanfara Academiei de Aviaţie, sute de juni au defilat pe străzile Braşovului în aplauzele a zeci de mii de oameni. Turişti sau localnici, toţi au fost impresionaţi. Spectacolul are deja tradiţie veche. 

Parada Junilor este un eveniment unic în România. În primul rând prin diversitatea costumelor. Femeile poartă cămăşi albe de borangic cu mâneci largi din pluş sau brodate. Iar bărbaţii, în funcţie de grupul în care se află - de vătaf, armaş, surlaş sau stegar  - se diferenţiază prin costumele cu panglici de  culori diferite, buzdugane sau steaguri. 

La finalul Paradei, tradiţia spune că trebuie ca seara să se încheie cu ritualul cântării Troparului Învierii. Nici Hora Junilor nu poate fi uitată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Parada Junilor, spectacol cu tradiţie în Brașov