Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Parcă zici că e un rai". Secretele Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, unde părintele Arsenie Papacioc a slujit 35 de ani

Raiul pe Pământ ar putea fi la Techirghiol. Mănăstirea Sfânta Maria, care adăposteşte mormântul părintelui Arsenie Papacioc este o comoară încă necunoscută multora. Cei care o descoperă, pleacă de acolo mai liniştiţi sufleteşte şi cu inima plină de frumuseţe. Un mozaic superb decorează curtea interioară şi îi dă mănăstirii aerul unui palat. 

de Redactia Observator

la 12.06.2022 , 20:39

Veche de-un secol, Mănăstirea Sfânta Maria îşi întâmpină credincioşii cu pace şi rugăciune. Pictat cu măiestrie, lăcaşul de cult aduce lacrimi în ochi şi speranţă în suflet oricui îi trece pragul.

Credincios: Chiar am avut o perioadă foarte agitată şi acum parcă cineva a picurat inimă în sufletul meu 

Fiecare zid e mărturia unui loc sfânt pentru care s-a muncit din greu. La începutul secolului trecut, aici era doar o vilă modestă. Apoi a devenit sanatoriu preoţesc pentru clerul din toată ţara. Apoi a fost schit. O bisericuţă de lemn de la stâna regală din Sinaia adusă aici a fost salvarea mănăstirii de comunişti. 

Vezi și

Alexa Ilie, maică: În 2009, a fost finalizată construcţia şi sfinţit paraclisul de la interior care are un hram mai puţin întâlnit şi mai puţin obişnuit şi anume sfântul prooroc Moise şi sfântul mucenic Pantelimon, având în vedere că e un spaţiu şi socio-medical pe lângă cel religios. 

Pe acelaşi subiect

Un colţ de rai pe malul lacului Techirghiol

Grădinile îngrijite au fost construite în jurul unor coloane ce amintesc de spaţiul special al Dobrogei. . 

Reporter: Din ce sunt construite coloanele?  

Alexa Ilie, maică: Din piatră specifică locului piatră de Techirghiol extrasă dintr-o carieră de lângă lac având ca particularităţi urme de scoci sau alge marine. 

Curtea interioară e decorată cu un mozaic superb. Au fost folosite 50 de tipuri de pietre, aşezate cu migală timp de şase ani. 

Andreea Filip, reporter Observator: Vorbim despre o lucrare amplă de 11 scene, desfăşurate pe 200 de metri pătraţi. 

Aici a slujit timp de 35 de ani părintele Arsenie Papacioc, duhovnicul de la malul mării. Mulţi turişti vin să se roage la mormântul lui din mănăstire.

Alexa Ilie maică: A lăsat un duh specific acestui loc, un duh de linişte de rugăciune, de regăsire a fiecăruia cu sine însuşi. 

Credincioşii se pot caza la mănăstire şi, în timpul sejurului au acces la tratamente cu băi de nămol, băi galvanice, masaj, kinetotarapie sau electroterapie. 

Credincioşi: - Am venit şi pentru linişte, dar am venit şi pentru tratament

- Parcă zici că e un rai. 

Pentru cei care vor să se încarce cu şi mai mult frumos, există şi atelierele de pictură, unde măicuţele pictează icoane bizantine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » "Parcă zici că e un rai". Secretele Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, unde părintele Arsenie Papacioc a slujit 35 de ani