Antena Meniu Search
x

Video Pelerinaj la o mănăstire din Teleorman: Cea mai veche icoană din lume, cu chipul Maicii Domnului, a ajuns în România

Cea mai veche icoană din lume, cu chipul Maicii Domnului, a ajuns în România. Este pentru câteva zile la o mănăstire din Teleorman. Mii de credincioşi au venit deja în pelerinaj din toată ţara  să o atingă. Ar fi fost pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca, în urmă cu 2 mii de ani. Este pentru a doua oară când părăseşte lăcaşul de cult din apropierea oraşului grecesc Veria.  

de Redactia Observator

la 08.05.2022, 10:20

Vezi și

Icoana cu chipul Maicii Domnului, pictată pe o bucată de lemn, ar fi cea mai veche din istoria ortodoxiei. Portretul a fost găsit într-o peşteră, în anul 386, de doi călugări. Ar fi fost pictată de către Sfântul Evanghelist Luca, unul dintre ucenicii lui Iisus, la dorinţa Sfintei Fecioare. Ţinută până acum într-o biserică din Grecia, a ajuns, pentru câteva zile la Teleorman, la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca.

Sebastian Serdaru stareţul mănăstirii Pantocrator: Ea este în patrimoniu UNESCO, fiind atât de veche. Este un izvor de speranţă, prin atingere, mintea noastră, dorinţa noastră urcă la Dumnezeu.

Cea mai veche icoană din lume, cu chipul Maicii Domnului, a ajuns în România

Purtată pe braţe de preoţi, icoana a fost aşezată în curtea mănăstirii într-un baldachin, iar sute de oameni s-au adunat să se închine. 

Pe acelaşi subiect

Reporter-credincioşi: Cu ce gânduri aţi venit?

- Pentru sănătate şi ajutor la examene. 

-Să ne ajute Maica Domnului, să ne scape de război, de foamete.

Adorată de întreaga suflare ortodoxă, icoana a mai fost scoasă doar o singură dată din biserica din Grecia. A fost expusă la o mănăstire în Rusia, acum câţiva ani. Alături de pictura cu Maica Domnului au fost aduse și moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei. Credincioşii se vor putea închina la ele timp de cinci zile.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pelerinaj la o mănăstire din Teleorman: Cea mai veche icoană din lume, cu chipul Maicii Domnului, a ajuns în România