Video "Maica Domnului e cu noi aici, Dumnezeu e aici". Credincioşii prezenţi la Mănăstirea Pantocrator cred că au avut parte de o minune dumnezeiască
15 mii de credincioşi din toată ţara au fost azi în pelerinaj la o mănăstire din judeţul Teleorman, unde de câteva zile a fost adusă cea mai veche icoană a ortodoxiei: o pictură cu Maica Domnului. În timpul procesiunii religioase, a apărut un cerc luminos în jurul soarelui, pe care toţi pelerinii l-au interpretat drept o minune dumnezeiască.
Imediat după Sfânta Liturgie, pe cer a putut fi observat un curcubeu perfect rotund în jurul soarelui. Fenomenul rar poartă numele de halo şi este rezultatul trecerii razelor prin particule de gheaţă, reflectând lumina în întreg spectrul de culori. Credincioşii l-au interpretat însă drept un semn al divinităţii.
Minune dumnezeiască la Mănăstirea Pantocrator
Credincioşi: Aţi văzut ce semn aici?
- Da, aşa este. Hristos a înviat!
- Pelerinaj la o mănăstire din Teleorman: Cea mai veche icoană din lume, cu chipul Maicii Domnului, a ajuns în...
- Rugăciunea ''i-a ridicat'' de pe patul suferinţei. Biserică din Sibiu, renumită pentru icoanele făcătoare de...
- Primarul din Suceava cere mai multe pelerinaje: "Oamenii s-au vindecat după ce moaştele Sfântului Ioan cel Nou au...
- Ai văzut semnul, curcubeul sus?
- L-am admirat, niciodată în viaţa mea n-am văzut un curcubeu aşa în jurul soarelui.
- Aşa ceva e mai rar, Maica Domnului e cu noi aici, Dumnezeu e aici.
Curtea Mănăstirii Pantocrator din Drăgăneşti Vlaşca s-a umplut cu peste 15.000 de pelerini veniţi din toată ţara pentru a vedea icoana Maicii Domnului, care este considerată a fi făcătoare de minuni. Este doar pentru a doua oară în aproape 1.700 de ani când părăsește Grecia, după un pelerinaj în Rusia.
Sebastian Serdaru, starețul Mănăstirii Pantocrator: Este prima icoană pictată de Apostolul şi Evanghelistul Luca. Aceasta, deşi nu i se mai cunoaşte chipul şi totuişi este foarte importantă pentru faptul că e considerată de tradiţie a fi prima icoană reprezentată a Maicii Domnului, la cererea ei.
Slujba a fost oficiată de un sobor de 6 episcopi și 10 preoți, alai condus de Inaltpreasfinţitul Pantelimon, Mitropolit de Veria, localitate lângă care se găseşte mănăstirea unde îşi are lăcaş icoana.
Cu lucruri personale ale celor dragi, cu fotografii şi cu ochii în lacrimi, pelerinii veniți să se închine, s-au rugat și la moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei.
Credincioase: - Soţul meu n-a putut veni şi să pot să-i arăt şi lui şi să mă uit la acea otografie când simt nevoia să pot să mă liniştesc sufleteşte mă uit la acea fotografie şi mă liniştesc.
- Pentru linişte sufletească, pentru pace. Este foarte impresionant cu atâţia sfinţi.
- De bucurie c-am reuşit, de bucurie sunt lacrimile, nu mă aşteptam să ajung.
Lucian Iliescu, preot: Unde vrea Măicuţa Sfântă, acolo se duce şi ea a vrut să vină aici în pământul Bărăganului, unde e multă suferinţă şi oamenii muncesc din greu ca să dea pâinea întregii Europe.
Gigi Becali, unul dintre ctitorii mănăstirii care a fost ridicata în urma cu 10 ani, a venit şi el la Sfânta Liturgie împreună cu soția, fata cea mică și nepoțica.
Gigi Becali: Este foarte important pentru că dacă Dumnezeu aşa a vrut ca eu să ctitoresc locul ăsta aici. E puterea harului Sf Duh, atâta timp cât vin atât de mulţi oameni.
În cele de trei zile de pelerinaj, peste 23.000 de credincioși au trecut pragul mănăstirii Pantrocrator. Icoana Maicii Domnului rămâne în România pana pe data de 10 mai.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰