Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Parcarea din curtea UNATC, transformată într-un hub cultural "pentru noi şi ceilalţi"

Din această săptămână, avem un hub cultural nou-nouţ în Capitală. Şi nu oriunde, ci chiar în curtea artiştilor. Mai exact, în curtea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică.

de Redactia Observator

la 11.05.2022 , 13:51

Practic, parcarea de maşini de acolo s-a transformat într-un loc de întâlnire între artişti şi public. Proiectul "Insula UNATC" face parte dintr-un proces mai amplu de renovare și modernizare al universităţii şi va găzdui spectacole de teatru, proiecții de film, concerte live sau lansări de carte.

UNATC îşi deschide porţile pentru toţi consumatorii de artă

Liviu Lucaci, rector U.N.A.T.C: "Cumva eu am suferit că universităţile nu au un loc de întâlnire, studenţii, profesorii, iar eu am încercat împreună cu colegii mei să avem un astfel de loc. Vom avea proiecţii de film, spectacole de teatru, performance-uri, vom ţine şi cursuri universitare, conferinţe naţionale şi internaţionale. Invit pe toată lumea care doreşte să ne cunoască sau să vadă, să vină aici la noi."

Vezi și

Conf. univ. dr. Ştefana Samfira, profesor U.N.A.T.C: "A pornit din dorinţa de a avea un spaţiu în care să fim împreună şi studenţi, şi profesori, să fie un spaţiu de schimburi de idei, de întâlniri non-formale. Noi avem spectacole care au fost gândite din start pentru spaţiile publice, iar aici cred că merg standup comedy şi mai multe feluri de spectacole. Asta e ideea - nu doar pentru noi, ci pentru noi şi ceilalţi."

Dar şi pentru studenţi. Şi nu doar pentru socializare.

Student: "Spaţiul care s-a creat ne oferă posibilitatea de a sta cu studenţii de la celelalte secţii şi să stăm să vorbim pentru a crea noi proiecte. Se găsesc foarte greu spaţii în care putem juca, iar spaţiul de aici este un început bun."

Toate evenimentele de pe Insulă vor apărea pe site-ul Universităţii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Parcarea din curtea UNATC, transformată într-un hub cultural "pentru noi şi ceilalţi"