Antena Meniu Search
x

Video Paşte 2022. Tradiţii şi superstiţii în zi de sărbătoare. Ce nu avem voie să facem sub niciun chip. Aduce ghinion tot anul

Prima zi de Paşte este plină de tradiţii şi obiceiuri, însă, în unele zone din ţară, puțini mai sunt cei care țin cont de ele.

Alin Stan
de Alin Stan

la 24.04.2022, 11:12

Shutterstock Vezi și

Este prima zi a Sărbătorilor Pascale, iar pe lângă mersul la biserică pentru a lua Lumina Sfânta și Paște, creștinii ortodocși ar mai trebui să respecte câteva obiceiuri și superstiții. Una dintre ele spune că în ziua de Paște nu este bine să dormi, pentru că în restul anului vei fi somnoros și vei avea ghinion. Se crede că și cei care care sunt triști în prima zi de Paște, așa vor rămâne pe durata întregului an.

De asemenea, nu este bine să arunci lumânarea aprinsă în noaptea de Paște, ci e bine să o ții în casă. Chiar dacă se stinge, aceasta nu trebuie aruncată. Tot în prima de Paște, gospodinele nu trebuie să muncească, să spele, să calce și nici să coasă. Cei care vor ignora acest lucru se spune că vor atrage energiile negative asupra lor și vor avea parte doar de rele.

Tot în prima zi de Paște, după ce vin de la slujba de Înviere, oamenii ar trebui să ciocnească un nou roșu și să mănânce o bucățică de pască. Se spune că așa vor fi sănătoși ca oul și curați ca pasca.  Tot duminică, în prima zi de Paște, se spune că este bine ca hainele purtate să fie noi. Acest lucru simbolizează purificarea corpului și a sufletului, aducând sănătate și noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Paşte 2022. Tradiţii şi superstiţii în zi de sărbătoare. Ce nu avem voie să facem sub niciun chip. Aduce ghinion tot anul