Antena Meniu Search
x

Pensiile ar urma să se majoreze cu 14%, din septembrie

E oficial, din septembrie se măresc pensiile. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Ludovic Orban care spune că Guvernul va aproba în această săptămână majorările.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 10.08.2020, 21:28

Vezi și
  • Pensiile ar fi trebuit să se majoreze cu 40%, însă autoritățile susțin că nu există fonduri suficiente.

După cum ştim, punctul de pensie ar fi trebuit să crească cu 40%, de la 1 septembrie, conform legii, însă Executivul susține că nu sunt fonduri bugetare, motiv pentru care, potrivit unor surse guvernamentale, pensiile vor crește doar cu 14%. 

Premierul anunţă că şi pensia minimă va creşte la 1 septembrie cu același procent ca și punctul de pensie.

În prezent, punctul de pensie este de 1.265 de lei. Practic, dacă se aplică majorarea de 14%, punctul de pensie ar urma să crească la 1.442 de lei. O majorare de 40 de procente ar fi dus la un punct de pensie de 1.771 lei.

Cât despre pensia minimă, dacă aceasta va fi majorată cu 14 procente, atunci va ajunge de la 704 lei/lună la 802 lei/lună. Vorbim, astfel, despre o creștere cu 98 lei. 

Dacă ar fi majorat pensiile cu 40%, atunci pensia minimă creştea de la 704 lei pe lună la aproape 1.000 de lei, mai exact la 985 de lei.

În prezent, în țara noastră sunt aproximativ un milion de pensionari care trăiesc doar din pensia minimă, de doar 704 lei, potivit Casei Naţionale de Pensii Publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Pensiile ar urma să se majoreze cu 14%, din septembrie