Antena Meniu Search
x

Pentru prima dată, numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 l-a depășit pe cel de persoane înscrise pe listele de așteptare

Pentru prima dată de la începutul campaniei de vaccinare, numărul de locuri disponibile l-a depășit pe cel de persoane înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 15:00

Pentru prima dată, numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 l-a depășit pe cel de persoane înscrise pe listele de așteptare - Hepta

Cele mai multe locuri libere sunt în judeţul Timiş, unde sunt dispobile aproape 20.000 de locuri pentru vaccinul Pfizer, 3.800 pentru Moderna și 8.400 pentru AstraZeneca. Judeţele unde nu mai există nicio persoană înscrisă pe listă sunt Suceava, Vrancea, Giurgiu și Mehedinți. 

Numărul de locuri disponibile: 

  • Pfizer: 115.643 locuri disponibile 
  • Moderna: 34.057 locuri disponibile 
  • AstraZeneca: 61.614 locuri disponibile 
  • Total: 211.314 locuri disponibile

Numărul de persoane înscrise:

Pe acelaşi subiect
  • Pfizer: 168.977
  • Moderna: 8.657
  • AstraZeneca: 2.202
  • Total: 179.836

Cele mai multe persoane înscrise în listele de așteptare sunt în București, unde sunt înscrise peste 60.600 de persoane, majoritatea pentru vaccinul Pfizer. În Capitală, potrivit platformei de vaccinare, locuri libere sunt doar la vaccinul AstraZeneca, aproximativ 5.300 de doze.

S-a eliminat limita de nouă persoane înscrise de un membru

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost eliminată limita de nouă persoane care pot fi înscrise de un membru al familiei pe platforma de vaccinare. Totodată, în centrele de vaccinare care vor fi înființate de companii pentru imunizarea angajaților, se vor putea vaccina și membrii familiilor acestora, precum și alte persoane din comunitatea respectivă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță că de miercuri încep să funcționeze centrele și echipele mobile, care vor vaccina cu Moderna.

"Pot să vă spun că de mâine începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile şi de asemenea prin sprijinul echipelor mobile avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare, sigur că vor intra rând pe rând şi alte judeţe şi de asemenea avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare.

În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate. Pot să vă spun şi care sunt aceste judeţe unde dislocăm centre mobile:Arad,  Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi Sibiu”, a declarat marţi, Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că în centrele mobile va fi folosit vaccinul de la Moderna. “Vom distribui pentru moment vaccin de la compania Moderna care este un vaccin după cum ştim pe bază de Arn mesager şi ne putem permite din punct de vedere logistic organizarea acestor activităţi de vaccinare, având în vedere stabilitatea la temperatura obişnuită de 2 - 8 grade pentru 30 de zile”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccinare şi pentru pacienţii internaţi în spitale

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că pacienţii internaţi în spitalele non-COVID, care au boli cronice vor putea fi vaccinaţi în acele unităţi medicale. De asemenea, el a mai anunţat creşterea numărului de persoane care se vaccinează pe flux la cabinetele Pfizer de la 72 la 84 de persoane.

“Am căzut de comun acord şi urmează să finalizăm toate detaliile dacă vreţi organizatorice  este de a vaccina în spitale, în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi cu boli cronice, putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor de epidemiologie, serviciile de prevenire şi combatere a infecţiilor asociate asistenţei medicale, acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării. Sigur beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată şi noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în mod deosebit al persoanelor vulnerabile la vaccinare”, a declarat marţi, Valeriu Gheoghiţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Pentru prima dată, numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 l-a depășit pe cel de persoane înscrise pe listele de așteptare