Antena Meniu Search
x

Video Angajații ar putea să se vaccineze la locul de muncă, chiar în timpul programului

Este pentru prima dată de la debutul campaniei de imunizare când sunt mai multe locuri disponibile pentru vaccinare decât persoane programate. Concret, asta înseamnă că în acest moment oricine vrea să se vaccineze o poate face.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 20.04.2021, 14:18

Vezi și

Totuşi, sunt ceva probleme. Se întâmplă ca în unele cazuri locurile disponibile pentru vaccinare să fie foarte departe de casă. Pe de altă parte, asta arată că încrederea românilor în vaccinare a început să scadă. Ori, în acest context, autorităţile caută soluţii. Una dintre ele ar fi ca angajaţii să se poată vaccina la locul de muncă, chiar în timpul programului.

Ceea ce ar face lucrurile foarte uşoare. 

Ema Schweninger, reporter Observator: "Firmele care au peste 100 de angajaţi îşi pot crea propriile centre de vaccinare. Pun la dispoziţie spaţiul, trebuie să creeze circuite, achiziţionează materiale sanitare şi primesc dozele de vaccin. Cu aceste doze pot imuniza propriii angajaţi, dar şi populaţia generală, cei care doresc acest lucru".

Până acum, la nivel naţional, s-au vaccinat aproape 2.700.000 milioane de români, iar dintre acestea 1.630.000 milioane au făcut şi rapelul.

Pe acelaşi subiect

Coronavirus în România, 20 aprilie: Record absolut de decese

Până astăzi, 20 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.034.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

950.242 de pacienți au fost declarați vindecați, iar în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 26.618 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre acestea, 237 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Angajații ar putea să se vaccineze la locul de muncă, chiar în timpul programului