Antena Meniu Search
x

Peste 120 de pelerini de la moaştele Sfintei Parascheva au avut nevoie de ajutor medical pe parcursul zilei de sâmbătă

Peste 120 de persoane care au venit în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva au avut nevoie de ajutor medical pe parcursul zilei de sâmbătă.

Peste 120 de persoane care au venit în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva au avut nevoie de ajutor medical pe parcursul zilei de sâmbătă, iar 21 dintre acestea au fost transportate la spital, au informat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), potrivit Agerpres

Potrivit acestora, salvatorii ieșeni au asigurat și sâmbătă desfășurarea în bune condiții a pelerinajului zecilor de mii de persoane care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva, asigurând, în această perioadă, măsurile de apărare împotriva incendiilor și acordând îngrijiri medicale persoanelor aflate in dificultate.

"Astăzi, în intervalul 08,00 — 20,00, paramedicii SMURD, medicii și asistenții prezenți la fața locului au asistat 121 de persoane care aveau nevoie de ajutor și au asigurat transportul la spital pentru 21 dintre acestea, în vederea efectuării investigațiilor suplimentare. De asemenea, reprezentanții Crucii Roșii au venit în sprijin și au acordat asistență medicală de specialitate pelerinilor cu diverse afecțiuni", au arătat reprezentanții IGSU.

De la începutul pelerinajului, s-a intervenit în peste 300 de situații pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale cauzate de oboseală și stări de leșin, 37 de persoane fiind transportate la spital. Majoritatea intervențiilor de asistență medicală de prim-ajutor au fost efectuate în ultimele ore, printre cei peste 40.000 de pelerini patrulând în permanență echipaje de voluntari de la ISU, SMURD, Ambulanță și Crucea Roșie.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Peste 120 de pelerini de la moaştele Sfintei Parascheva au avut nevoie de ajutor medical pe parcursul zilei de sâmbătă