Antena Meniu Search
x

Video Peste 6.500 de români şi-au făcut deja programare online pentru a obţine paşaportul: "Nu mai stăm la cozi interminabile!" Cum funcţionează noul serviciu

Programările online la depunerea documentelor pentru paşaport sunt integrate acum în hub-ul de servicii al Ministerului de Interne. Indiferent de domiciliu, oricine poate să îşi alegă data şi să facă rezervare rapid. Aceeaşi platformă oferă mai multe servicii care ne scutesc de drumuri şi birocraţie. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 22.03.2023, 22:37

Vezi și

Pe platformă, programările pentru documente de călătorie se pot face cu anticipaţie de până la trei luni. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Dacă vrem să ne facem paşaport sau să îl reînoim putem face o programare online pentru depunerea actelor chiar în aceeaşi zi.

Peste 6.500 de programări au fost făcute în 24 de ore

Peste 6.500 de programări au fost făcute în 24 de ore, iar 45.000 de români au planificat depunerea actelor în următoarele 90 de zile. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Nu mai stăm la cozi interminabile pentru a ne face un act de identitate. Orice am avea nevoie şi se poate lua online sunt cele mai bune programări.

Femeie: Depunem documentele pentru copii, pentru reînoire pentru că vom pleca şi nu avem 6 luni în prealbil. Totul merge ok, mi se pare foarte ok faţă de cozile anterioare, faţă de ce era în trecut e mult mai bine.

Claudiu Porojan, director SPCP: Secţiunea e-paşapoarte, alege judeţul în care doreşte să se programeze, locaţia, ziua, ora. De asemenea, trebuie să comunice date privind persoana programată. După salvarea programării, va primi un mesaj pe adresa indicată, unde va trebui să confirme programarea. 

Ministerul de Interne vrea să treacă în acest hub toate serviciile

Ministerul de Interne vrea să treacă în acest hub toate serviciile, inclusiv emiterea cărţilor de identitate şi a permiselor de conducere. 

Monica Dajboc, purtător de cuvânt MAI: În viitorul apropiat de exemplu cetăţenii vor putea accesa istoricul sancţiunilor rutiere. De asemenea, la un moment dat vom introduce şi servicii digitale furnizate de alte instituţii precum plata unor taxe sau impozite locale.

În afară de programarea online pentru eliberarea pașaportului, pe hub-ul ministerului de interne poţi să obţii online cazierul judiciar, avize pentru urbanism și pentru autorizații de construire/desființare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Peste 6.500 de români şi-au făcut deja programare online pentru a obţine paşaportul: "Nu mai stăm la cozi interminabile!" Cum funcţionează noul serviciu