Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În Capitală sunt de 5 ori mai puţine locuri de parcare de reşedinţă, faţă de numărul maşinilor înmatriculate

Închirierea unui loc de parcare în Bucureşti pare aproape imposibilă. Sunt peste un milion de maşini înmatriculate în Capitală.

de Redactia Observator

la 15.01.2018 , 20:53

Închirierea unui loc de parcare în Bucureşti pare aproape imposibilă. Sunt peste un milion de maşini înmatriculate în Capitală şi doar 200.000 de locuri pentru ele. Iar şoferii fac coadă la Administraţiile Domeniului Public de sector ca să plătească taxa pentru locul pe care l-au închiriat. Anul acesta, unele primării au cerut şi reînnoirea contractelor. Cine nu se conformează, riscă să-şi piardă parcarea. 

Este soluţia pe care o adoptă cei mai mulţi bucureşteni atunci când sunt nevoiţi să-şi parcheze maşina. Practic, pe un singur loc de parcare ar trebui să stea şase maşini. 

Preţul este acelaşi în toate sectoarele. Deşi numărul parcărilor de reşedinţă variază. În sectorul 1 sunt aproximativ 9500 de locuri, în sectorul 2 sunt în jur de 27 de mii, iar în sectorul 3 sunt aproape 50 de mii de spaţii. 

Vezi și

În sectorul cinci mai sunt aproape 19 mii de locuri, iar sectorul 6 face o nouă evidenţă anul acesta. În total, sunt în jur 200 de mii de parcări de reşedinţă în Capitală. La acest început de an primăriile de sector au anunţat că trebuie reînnoite şi contractele de închiriere. În sectorul 6 s-a făcut coadă la sediul ADP. 

Cei care stau în chirie sau nu au maşina înmatriculată în Bucureşti nici măcar nu pot spera să obţină vreun loc. Nici cei care au maşini utilitare de transport.

Contractele de închiriere pentru parcare trebuie reînnoite până la data de 31 martie 2018. Altfel, locul revine următorului cetăţean care a făcut cerere pentru el. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » În Capitală sunt de 5 ori mai puţine locuri de parcare de reşedinţă, faţă de numărul maşinilor înmatriculate