Antena Meniu Search
x

Video Peştera Polovragi, locul spectaculos pe care turiştii îl vizitează pentru a se refugia împotriva căldurii

Cine vrea să fugă de căldură şi de aglomeraţie poate merge la Polovragi. O mică localitate din Gorj, înconjurată de păduri şi munţi, care adăpostesc peşteri de legendă. Se spune că, acolo, vracii daci culegeau şi preparau poţiuni dintr-o plantă extrem de rară, numită polovragă, pe care o foloseau ca remediu împotriva bolilor.

Alin Stan
de Alin Stan

la 11.07.2021, 14:41

Vezi și

Județul Gorj este bogat în obiective turistice, iar turiștii sunt atrași precum un magnet. Pe lângă multitudinea de locuri spectaculoase, cei care ajung pe meleagurile gorjene pot vizita și Peștera Polovragi.

Zeci de turişti vizitează zilnic peştera. Accesul se realizează cu ajutorul unui ghid

Peștera se găsește în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 m și la 20 m înălțime față de talvegul râului, între localitățile Horezu și Baia de Fier, județul Gorj. Turștii care ajung aici sunt impresionați de poveste, dar și de aspectul din interior.

În peşteră temperaturile sunt extrem de scăzute fiind vorba despre doar 9 grade Celsius, iar asta îi ajută pe vizitatori să se mai răcorească ţinând cont de vremea călduroasă de afară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Peştera Polovragi, locul spectaculos pe care turiştii îl vizitează pentru a se refugia împotriva căldurii