Antena Meniu Search
x

Video "Pierdeam şi vacanţa". Zborurile anulate, teama turiştilor. Haosul de pe aeroport îi face pe români să plece în vacanţă cu maşina proprie

Din ce in ce mai mulţi turişti aleg în acest an să plece în concediu cu autoturismele personale. Iar motivul este numărul din ce in ce mai mare al zborurilor amânate şi anulate. Sigur, nici combustibilul nu este deloc ieftin. Dar oamenii vor să fie siguri că nu rateaza calatoria  şi nici nu vor aştepta ore în şir prin aeroporturi.  

Alin Stan
de Alin Stan

la 04.08.2022, 18:05

Vezi și

Ionuţ a vrut să fie sigur că nu va avea parte de o vacanţă plină de incertitudini şi de nervi. Aşa că a renunţat la ideea de a pleca cu avionul în vacanţă. S-a temut că zborul i-ar putea fi anulat, aşa că cea mai bună variantă a rămas maşina proprie. 

Ionuţ, turist: Dacă mă trezeam că anula zborul, atunci iţi dai seama că pierdeam şi vacanţa şi era totul în zadar. Avantajul la autoturism este că poţi să opreşti, poti să vizitezi, să faci poze. 

Cei care aleg să plece totuşi cu avionul trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Şi să fie pregătiţi pentru suprize.

Turişti: Am văzut de dimineaţă că erau foarte multe intârzieri. Nu prea plăcut, dar asta este. Nu avem de ales, din păcate. 

Pe acelaşi subiect

- Sperăm să se remedieze. În alti ani nu era aşa. Numai in acest an am vazut ca sunt probleme. 

Românii dau avionul pe maşină

Doar într-o singură săptămână, sute de zboruri au avut probleme pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. 

Alin Stan, reporter Observator: Doar în perioada 21-27 iulie a acestui an, pe Aeroportul Henri Coandă din Bucuresti au fost înregistrate peste 820 de zboruri întârziate cu mai mult de 30 de minute. Pe lângă aceste curse întârziate, alte 24 au fost anulate.

Teama turiştilor se vede cel mai bine la agenţiile de turism. Vacanţele se vând mai nou fără biletul de avion inclus.

Ancuţa Măldărescu, reprezentant agenţie turism: De când au inceput anulările şi întârzierile pe avion, da, au inceput să fie mai multe cereri pentru transport individual. 

Pentru un sejur în Grecia, de exemplu, cu 5 nopţi de cazare şi transport propriu, tariful porneşte de la 500 de euro, iar un bilet de avion pleacă de la 250 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Pierdeam şi vacanţa". Zborurile anulate, teama turiştilor. Haosul de pe aeroport îi face pe români să plece în vacanţă cu maşina proprie